Dvoudenní akci uspořádal u Boleveckého rybníka znovu olympionik Jan Řehula. Navázal tak na loňskou premiéru, kdy atraktivní kombinaci plavání, cyklistiky a běhu vrátil se svým týmem po letech s úspěchem do Plzně.

Tentokrát se organizátoři zaměřili na terénní triatlon (jede se na horském kole).

„Znovu jsme se snažili, aby vše klapalo a účastníci si užili závody v pohodově atmosféře," říkal Řehula.
Měl široký záběr.

Organizoval dění, moderoval a dokonce se aktivně zapojil i do závodu.
„Štafetě Města Plzně chyběl plavec, tak jsem vypomohl," vysvětloval třiačtyřicetiletý borec, nyní hlavně trenér a manažer.
Ačkoliv plavat šel Řehula prakticky bez rozcvičení, úvodní čtyřstovku zvládl za 6:38,54 minuty jako sedmý v absolutním pořadí.
Už mnohem dřív, v čase hluboko pod šest minut, opouštěl Bolevák Ondřej Gemov. Juniorský reprezentant v plavání ze známé plzeňské sportovní rodiny bojoval ale jen ve štafetách.

Ta jeho Imperial Troopers skončila nakonec druhá, když z vítězství a prémie deset tisíc korun se radoval tým pořádajícího Triatlonu Plzeň.
Ale i nejlepší trio Jan Majer, Dominik Tyrner, Vlastimil Šroubek ml. stejně jako všechny soky z individuálního závodu dokázal porazit jediný muž – Jan Kubíček.

Závěrečný den Komedyfestu v amfiteátru OC Plaza moderoval komik Lukáš Pavlásek
FOTO: Za Plazou vyvrcholil Komedy fest

Ztrátu z plavání český reprezentant rychle smazal a už v prvním kole cyklistiky se ujal vedení. K tomu skvěle běžel a vítězství na pláži Ostende si vychutnal s téměř tříminutovým náskokem před druhým Pavlem Jindrou.

Třetí skončil Petr Minařík z Rokycan, páté místo si vybojoval Jaroslav Šmíd a nejlepší trio čtyřicátníků uzavřel třináctý Daniel Marek rovněž z plzeňské Slavie.

Vítěz Jan Kubíček.Zdroj: DENÍK/Karel Sopr „Na kole jel Honza Kubíček bomby a vůbec uplatnil svůj silný motor. Bylo pěkný ho sledovat. Navíc porazit tři specialisty na jednotlivé disciplíny je úžasný. Už chápu, proč ani v čase, kdy mu táhne na čtyřicítku, nechce ještě končit," prohlásil Řehula, který s Kubíčkem před lety trénoval i závodil.

Mezi ženami zvítězila rovněž s náskokem Jana Brantlová. Druhé místo urvala zkušená Jindřiška Zemanová, dříve Bejstová, která za sebou nechala i mnohem mladší týmovou kolegyni Pavlínu Vargovou (obě Triatlon Plzeň).

V závodech mládeže se neztratili ani členové plzeňské triatlonové akademie.

„Zatím máme asi padesát kluků a holek od osmi do osmnácti let, a ani v jedné kategorii jsme nechyběli na stupních vítězů. To je dobrý signál," zdůraznil Jan Řehula.

Radost měl dvojnásobnou, protože jeho synové a následovníci vyhráli úvodní závody v aquatlonu (kombinace plavání – běh). Jakub mezi juniory a Šimon ve starších žácích.

Výsledky hlavního závodu Triatlonu Plzeň (0,4 – 25 – 4,5 km):
muži: 1. Kubíček (Red Bull Specialized) 1:05:37,86, 2. Jindra (Eleven Mercedes) -2:42,2 min., 3. Minařík (Hisport) – 2:49,3, 4. Švorc (Big Shock Team) – 4:48,02, 5. Šmíd (Sl. VŠ Plzeň) –5:47,5 .

Ženy: 1. Brantlová (Velosport Domažlice) 1:17:48,7, 2. Zemanová 1:47,9, 3. Vargová -4:32,7 (obě Triatlon Plzeň), 4. V. Janoušková -5:13,9, 5. Tyrnerová -6:30,9 (obě LK Škoda Plzeň).

Štafety: 1. Triatlon Plzeň (Majer, D. Tyrner, Sroubek ml.) 1:06:00,17, 2. Imperial Troopers –8:25,9, 3. Efisan Legends –10:24,6

Více ze závodu a rozhovory s vítězi najdete v pondělním tištěném vydání Plzeňského deníku

trenér družstva SKP Rapid Plzeň Jaromír Mysliveček oslaví 75. narozeniny
Oslavy? Ty bojovníka Myslivečka neberou. Zato fotbal, ten stále