Svého zástupce mají na šampionátu i západní Čechy – družstvo SK Interobal Plzeň. Tým vnikl na začátku roku a trenérsky ho zaštítili ligoví hráči Interobalu Tomáš Štverák a Michal Holý, asistenty jsou Tomáš Landrgott a Patrik Mičkal.

„Na začátku roku jsme uspořádali kemp a z něho vybrali tým. Dnes máme k dispozici patnáct hráček, s kterými pracujeme. Scházíme se jednou až dvakrát týdně, protože družstvo je tvořeno hráčkami velkého fotbalu, převážně z Hrádku u Rokycan a VS Plzeň, které navíc trénují v klubech,“ vysvětluje trenér plzeňských futsalistek Tomáš Štverák.

Na úvodní kemp přišly i fotbalistky Viktorie Plzeň, ale z jejich účasti v týmu nakonec sešlo. „Jednali jsme s Karlem Radou, manažerem ženského fotbalu Viktorie, ale k dohodě nedošlo. Termíny turnajů krajské futsalové soutěže se křížily se soutěžními termíny týmů Viktorie,“ říká Štverák.

Výstava Nomádi na nádvoří DEPO2015.
DEPO2015 obsadili Nomádi

Do krajského přeboru vstoupily hráčky Interobalu porážkou 2:3 s VS Plzeň. „Holky dostaly facku hned na úvod a prospělo jim to. Od té doby jsme už neprohráli a postoupili do celostátního finále v Plzni,“ cení si kouč prvenství v soutěži, kde hrály ještě futsalistky Jiskry Domažlice.

A na koho budou trenéři Interobalu při finále nejvíce spoléhat?
„Tým táhnou v obraně kapitánka Lucie Kupilíková a Denisa Kabourková, v útoku pak Eliška Slovenkaiová, Eva Frantová a nejlepší střelkyně týmu Blanka Beštová, která hraje první ligu za Duklu Praha. Blanka je naše klíčová hráčka, která má potenciál i pro futsalovou reprezentaci. Bohužel jí trápí zranění a její start je nejistý,“ říká trenér Štverák.

Největším favoritem turnaje je Slávia Sokol Vysočany, kde působí hráčky fotbalové mistrovské Slavie Praha – Kožárová, Bartoňová a dvojnásobná nejlepší česká fotbalistka Petra Divišová (2010, 2011).

„Naším je cílem postup ze skupiny do nedělních vyřazovacích bojů,“ burcuje děvčata trenér Štverák, jehož tým hraje v Městské hale na Slovanech. Sobotní zápasy ve skupinách začínají v 9.00 hodin, Interobal začíná v 10.00 hodin proti Black Bridge Praha FCW.

Ilustrační fotografie.
Dobrovolní hasiči: Máme techniku, lidi nabíráme dál