V sobotu se úřadující český mistr představí na hřišti Jičína, kterému půjde o udržení v elitní osmičce.

Tento zápas 21. kola začne v 18 hodin a řídit ho bude dvojice rozhodčích Václav Horáček, Jiří Novotný.

„Máme jisté první místo, ale nemyslím si, že bychom měli problém s motivací. První krok jsme splnili a ve zbývajících zápasech už můžeme hrát v klidu s čistou hlavou a ladit formu na play-off," říká před zítřejším zápasem v Jičíně plzeňská střední spojka Michal Tonar.

Blížící se play-off už je také tématem rozhovorů. „Pár slov už jsme v kabině prohodili a bavili jsme se také o tom, jaký soupeř by pro nás byl do prvního kola nejlepší," přiznává střelec 84 extraligových branek v této sezoně.

On sám mezi soupeři favorita nemá. „Je těžké si vybírat. Jestliže chceme obhájit titul, musíme porazit každého, kdo se nám postaví do cesty," uvědomuje si Tonar.

Teď ale čeká plzeňské borce Jičín, se kterým mají v téhle sezoně skvělou vzájemnou bilanci. Talent v extralize porazil Jičín na domácím hřišti 31:18 a v osmifinále Českého poháru vyhrál na východě Čech rovněž vysoko 31:20.

„Od tohoto soupeře nehrozí až tolik střelba z dálky, takže jsme hráli zasunutou obranu nula šest, která na ně fungovala. Jičín naopak využívá agresivní vysunutou obranu, takže musíme být neustále v pohybu i bez balonu," plánuje Michal Tonar.

Jičín sice v 19. kole překvapivě prohrál ve Zlíně 25:28, ale tohle zaváhání napravil v posledním domácím utkání, kdy porazil pražskou Duklu 24:23 a pomohl Plzni k předčasnému zajištění první pozice.