Už jen dva dny zbývají do startu klíčové části extraligové sezony, ve které se rozhodne o úspěchu či neúspěchu jednotlivých týmů.

Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň ve čtvrtfinálové sérii hrané na tři vítězné zápasy změří síly s Lovosicemi. První dva duely jsou na programu v Plzni v sobotu od 11 hodin a v neděli od 10.30 hodin.

Základní část extraligy skončila už 19. března, a na přípravu tak měly extraligové týmy čtyři týdny.

„Nervozitu zatím nepociťuji, spíš se všichni na ty zápasy těšíme. Ta pauza byla hodně dlouhá. Nálada v týmu je dobrá, jsme rádi, že jsme během té přestávky mohli doléčit drobná zranění, která nás ke konci jarní části sezony trápila," říká střední spojka plzeňského týmu Michal Tonar.

Vedení týmu v minulém týdnu avizovalo možný návrat Petra Linharta do sestavy po zranění a vypadá to, že se fanoušci dočkají. „Je to na dobré cestě a to nám také může přidat na té psychické síle," uvedl se 108 brankami druhý nejlepší střelec Plzně.

Talent vstupuje do čtvrtfinále play-off ze třetího místa. Sérii proti šestým Lovosicím začne dvěma zápasy doma a v případě pátého rozhodujícího utkání bude mít výhodu domácího prostředí.

„Samozřejmě by bylo ideální jet do Lovosic za stavu 2:0 na zápasy, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého. Předchozí utkání proti nim byla hodně vyrovnaná. Na druhou stranu můžeme těžit z domácího prostředí a podpory diváků," uvědomuje si Tonar.

Házenkářům Plzně se na Lovosice daří. V minulých dvou sezonách si na severu Čech zajistili zisk titulu a v tomto ročníku extraligy je dokázali dvakrát porazit.

„Možná to v hlavách trošku máme," přiznal dvaadvacetiletý tvůrce hry. „Doufejme, že to bude pokračovat, ale znovu říkám, že to bude těžké. My musíme začít sami od sebe, soustředit se na svůj výkon a moc si nepřipouštět, že na Lovosice umíme zahrát. To by byl začátek konce a mohlo by se nám to vymstít," varuje Michal Tonar.

Úvodní sobotní utkání série bude vysílat v přímém přenosu stanice ČT Sport.