Házenkáři Talentu Plzeň totiž padli ve třech ze čtyř venkovních mačů a vyhráli pouze na půdě poslední Litovle. V pátek úřadující mistři nestačili na Karvinou 25:28. Plzeň je v tabulce čtvrtá se ztrátou dvou bodů na druhé místo a tří na první Lovosice.

„Nepovedly se nám vstupy do obou poločasů, což bylo klíčové. Prohrávali jsme o tři čtyři branky a Karviná se dostala do pohody. Nám to naopak moc nepřidalo," zhodnotil duel Michal Tonar.

Talentu nevyšel začátek zápasu už poněkolikáté, například v Poháru EHF v Koldingu. „V extralize v Zubří a ve Frýdku. Máme 
s tím problémy ve venkovních zápasech. Doma je to jakž takž dobré i díky divákům," tvrdil Tonar.

„Trenér nás na to upozorňuje a říkáme si, že musíme začít koncentrovaně, ale bohužel," řekla plzeňská spojka a nejlepší střelec Talentu v této sezoně.

Jaký je recept na překonání nekoncentrovanosti? „Je to o každém z nás, abychom si to srovnali v hlavě. Utkání začíná už od rozcvičky nebo už taktickou poradou," myslí si Tonar.

Plzeň venku trápí i disciplína, časté vylučování brzdí úsilí na lepší výsledek. Patrné to bylo v předminulém utkání ve Frýdku-Místku, kde Talent měl čtyři minuty před koncem dva hráče na trestné lavici. „Je to tak. Venku hrajeme často 
v oslabeních a v Karviné to bylo 16 minut. Karviná měla jen jednoho vyloučeného. To bylo pro nás složité, protože jsme hráli hodně 
v pěti. Upozorňujeme se na to, ale bohužel v zápasech máme hodně vyloučených," mrzelo Tonara.

Střelec 42 gólů v nové sezoně očekával, že tabulka bude vyrovnaná, ale překvapila ho čtyřbodová propast mezi 5. a 6. týmem.

Extraliga má reprezentační pauzu. Další zápas hraje Talent až 13. listopadu doma s Jičínem. „Musíme se dát zdravotně do kupy. V Karviné nebyli stoprocentně fit Jirka Fořt, brácha a Kuba Šindelář. Dlouhodobě chybí Milan Škvařil a teď přibyl Pepa Jonáš," uvedl Tonar.