„Když jsem přišel k mančaftu, měl jsem cíl pohybovat se kolem pátého šestého místa. Jsme devátí, což je málo. V průběhu jara bychom se chtěli posunout nad sedmé místo," říká po podzimní části trenér Talentu B Michal Tonar st.

Jaké byly největší slabiny týmu v podzimní části?
Asi to, že mančaft je složený z hráčů, kteří ještě na jaře byli dorostenci. Přechod do mužů je znát a kluci se na to adaptují. Největší slabina ve hře? Byla škoda, že většinou buď ze studijních, nebo zdravotních důvodů nám chyběla nějaká spojka, takže jsme to lepili křídly, a kluci tak hráli na postech, na které nebyli zvyklí.

Zisk šesti bodů je tedy málo.
Určitě. V utkání v Bystřici pod Hostýnem jsme sahali na body, ale bohužel konec zápasu se nám nepovedl. Měli jsme slušně rozehraný zápas se Zlínem, který je adeptem na postup, ale také jsme to nezvládli. Kromě utkání ve Velké Bystřici, odkud jsme odjeli s rozdílem asi 17 branek, tak výsledky vždy byly vyrovnané do čtyř pěti gólů, což v dnešní házené není až takový rozdíl.

V čem tkvěl brankový rozdíl?
Velká Bystřice je dalším adeptem na postup. Kvůli zdravotním problémům jsme tam jeli jen s devíti hráči. Prvních 12 minut jsme se soupeřem drželi krok, ale pak se projevila síla Bystřice, která se s námi pak už moc nepárala.

V čem zaostáváte za předními týmy? Jsou to zkušenosti?
Ano, zkušenosti, ale i silově je to trochu rozdíl. Ale hlavně jsme dělali plno technických chyb, máme spoustu střel mimo bránu a jsme zakřiknutí v obraně, kde by měla být vyšší a lepší zdravá agresivita.

Jakého výsledku si vážíte nejvíce? Je to teď poslední zápas v Liberci?
Určitě. Už jsme byli ve složení, v jakém bychom měli být na jaře. V Liberci to byl bezvadný přístup od všech hráčů. Chtěl bych jim poděkovat za bojovnost, agresivitu a touhu po výhře. Asi deset minut před koncem to bylo nerozhodně, ale závěr jsme sehráli velmi dobře.

V jakém světle se ukázaly posily z Košutky?
Suchý je poctivý kluk, nic neošidí a podával stabilní výkony. U Matoušíka byl vidět markantní rozdíl mezi mužskou a dorosteneckou ligou, protože jeho efektivita střelby byla nízká. Poslední zápas hrál ale velmi dobře. Mezek se potýkal pět zápasů se zraněním kolena a v Liberci podal standardní výkon. Věřím, že na jaře bude jedním ze stěžejních hráčů.

Přejkvapil vás někdo svými výkony?
Mattas podával výkony, jaké bych si představoval. Trochu mě zklamal Mandaus. U něj to chce asi čas, protože je ročník 1997. Potenciál má, a když si srovná v hlavě priority a přístup, tak by se jednou mohl dostat do stabilní sestavy áčka. Na Edovi Wildtovi je vidět rapidní vzrůst formy díky střídavému startu za áčko a trénincích v áčku, což dokáže prodat v zápasech za nás. Stabilní výkony podává Honza Kačín, zápas v Liberci měl velmi dobrý.

Chystáte posílení kádru?
Mám v plánu oslovit pár kluků z druhé ligy z Lokomotivy a třeba i ze Slavie. Doufám, že se od prvního jarního zápasu popereme o lepší výsledky.