Šestatřicetiletý nejvýše nasazený hráč šampionátu sebral v pátém gemu prvního setu Vocelovi podání a ujal se vedení 3:2. Úvodní sadu Mertl ukončil znovu při soupeřově podání. Tenista I. ČLTK Praha svému dvacetiletému soupeři prolomil podání ještě v šestém gemu druhé sady, čímž se dostal do vedení 4:2. Poté dvěma vyhranými servisy dotáhl zápas do vítězného konce a mohl se radovat z mistrovského titulu. Za vítězství ve finále 474. hráč světového žebříčku ATP dostane 50 tisícovou odměnu, třetí nasazený poražený Vocel (TK Sparta Praha) obdrží 25 tisíc Kč.

„Rozhodly zkušenosti. Hrál jsem v klidu a čekal jsem, co Matěj předvede. Jeho hra mi sedí více než jiných hráčů, s nimiž jsem se na mistrovství utkal. Nehraje nátlakový tenis a využívá rychlosti. Dobře jsem servíroval a cítil jsem se v pohodě,“ řekl Jan Mertl.

I přes výsledek dvakrát 6:3 nebyl pro Mertla zápas vůbec jednoduchý. „První set byl možná snazší, protože jsem Matěje dvakrát brejknul. Kdybych neodvrátil čtyři brejkboly v prvním gemu druhého setu ve svém servisu, tak by to bylo jiné. Matěj by získal sebevědomí. Gem jsem zachránil a pak jsem za stavu 3:2 soupeře brejknul. Poté už jsem cítil, že bych měl vyhrát,“ uvedl Mertl.

hokej Aukro Berani Zlín - HC Plzeň 1929
Plzni nevyšel ve Zlíně úvod, tříbrankové manko smazat nedokázala