„Z hlediska střelby se asi dá říct, že šlo o povedený zápas. Ale co se týče ostatních aspektů, nebylo to z mojí strany stoprocentní,“ ohodnotil Daniel Režnický svůj výkon cestou ze Švédska.

Na té strávili plzeňští házenkáři prakticky celé pondělí, včera měli trénink a dnes už je čeká další zápas.

Od 17 hodin hrají v městské hale na Slovanech druhé čtvrtfinále české extraligy proti SKKP Handball Brno, v prvním utkání nezvládli po nerozhodném výsledku 28:28 rozstřel ze sedmiček, takže teď mají co napravovat.

Pojďme ale ještě zpátky do Švédska, kde jste uhráli remízu. To je pro domácí odvetu (neděle, 18 hodin) slušný výsledek, ne?

Souhlasím. Potom co jsme v poločase prohrávali o čtyři góly, a v úvodu druhé půle jsme byli dokonce minus pět, tak remízu bereme. Ale mohlo to být i lepší, ještě sedm vteřin před koncem jsme vedli…

Pohnulo to tak nějak s šancemi na postup, nebo to pořád vidíte padesát na padesát?

On i ten výsledek je nerozhodný, takže šance jsou pořád vyrovnané. Přece jen Alingsas je kvalitní švédský mančaft, ještě to bude doma hodně těžké.

Brankář Dominik Pavlát (druhý zleva) v rozhovoru s plzeňským rodákem Alešem Stezkou (vlevo).
O nároďáku sní každý kluk. Užívám si to, hlásí Pavlát

Ještě se vrátím k té střelecké bilanci. Když k vašim šesti gólům připočtu tři branky Jakuba Šindeláře, tak jste byli z pivota hodně úspěšní. To byl záměr, že se akce dohrávaly na vás, nebo náhoda?

Spíš bych řekl, že to vyplynulo ze hry. I když trenéři nám v přípravě na utkání trošku upravovali pozice, protože si všimli určitých návyků ve hře Alingsasu, které jsme chtěli využít. Takže tam vlastně byl i určitý taktický záměr.

Čím byl švédský soupeř rozdílný oproti těm extraligovým? Překvapilo vás něco?

Za mě to, že neměli nějak zvlášť urostlé hráče, v extralize kolikrát narazíme na vyšší házenkáře. Ale v čem Švédové vynikali? Tak jednoznačně v individuálních činnostech – střelba ze země, obtahy, jeden na jednoho – v tom jsou velice silní. Na to si musíme dát i doma pozor.

Ještě před pohárovou odvetou s Alingsasem vás ale už dnes čeká druhé čtvrtfinále extraligy s Brnem. Je složité takhle přepínat mezi dvěma soutěžemi?

Asi ani ne. Věřím, že nás pohárový zápas ve Švédsku nastartoval a ve středu s Brnem dokážeme vyrovnat stav série na 1:1. To je jediný cíl, na který se teď soustředíme.

Po porážce v prvním zápase brněnský gólman Bavlnka říkal, že jste mohli mít ten pohárový zápas trochu v hlavách…

Když budu mluvit za sebe, tak určitě ne. A myslím, že stejně to mají i ostatní kluci z mančaftu. Snad to byl jen problém jednoho zápasu, a ne účasti v evropském poháru.

Tomáš Jedlička.
ROZHOVOR: Skok do dospělého fotbalu byl velký, říká reprezentant Jedlička

Teď budete mít před druhým soubojem prakticky jediný trénink. Bude to stačit?

Bude muset. Situace je taková, jaká je. Evropské poháry chceme hrát, nemůžeme se na nic vymlouvat, musíme být připravení ve středu podat kvalitní výkon.

Talent tým Plzeňského kraje – SKKP Handbal Brno

Stav série: 0:1
První zápas: 28:28, na sedmičky 4:5
Druhý zápas: dnes od 17 hodin
Třetí zápas: ve středu 6. dubna od 18.00 v Brně
Případný 4., resp. 5. zápas:
v sobotu 9. 4. od 17 hodin v Brně, resp. 10. 4. od 10.30 v Plzni

Další čtvrtfinálové série

HCB Karviná – ISSM Kopřivnice
Stav: 2:0, Karviná vyhrála doma 32:21 a 26:19

Robe Zubří – Sokol N. Veselí
Stav: 2:0, Zubří vyhrálo doma 30:23 a 30:21

Dukla Praha – Lovci Lovosice
Stav: 1:1, po výsledcích v Praze 34:31 a 33:34 po sedmičkách

Pozn.: po čtvrtfinále má extraliga reprezentační přestávku.