A Západočeši mají v sobotním souboji svému soupeři co vracet, v posledním vzájemného pohárovém utkání totiž Frýdku podlehli rovněž na jeho půdě 29:31.

„Jsem rád, že se nám vrátili reprezentanti zdraví, to je základ," připomíná účast Petra Linharta, Leoše Petrovského a Jakuba Šindeláře na mistrovství světa v Kataru trenér plzeňského týmu Martin Šetlík.

„Na druhou stranu nás trápí marodka. Po týdnu se sice vrátí do sestavy Honza Blecha, ale nejistý je start Jirky Fořta a kvůli chřipce bude určitě chybět Martin Loskot," dodal kouč Talentu.

Český pohár sice zdaleka nemá takovou prestiž jako domácí trofeje v nejlepších soutěžích světa, přesto jde Talent do utkání s odhodláním.

„Sice jsme trošku v nevýhodě, protože jako mistři budeme hrát pořád venku, ale hodně dlouho Plzeň Český pohár nezískala a my bychom to chtěli změnit," říká s odhodláním Martin Šetlík.

„Vítězství bude pro kluky důležité i vzhledem k tomu, že jim může zvýšit sebevědomí před důležitou koncovkou základní části extraligy," uvědomuje si Šetlík.

Plzeň v minulém kole poháru vyhrála v Jičíně 31:20 a Frýdek zdolal Litovel 30:26.

Program čtvrtfinále Českého poháru mužů: Lovosice – Dukla Praha (PÁ 18.00), Frýdek-Místek – Plzeň (SO 19.00), Zlín – Zubří (NE 10.30), Hranice – KP Brno (NE 10.30).