Západočeši se museli během rekonstrukce Městské sportovní haly na Slovanech dočasně přestěhovat na Bory a v nadstavbové části extraligy zde zatím ve čtyřech zápasech uhráli pouhý bod po remíze s jistým mistrem z Jičína.

Poslední možnost, jak tuto nelichotivou bilanci změnit, mají plzeňští borci v sobotu. Od 18 hodin změří síly v předposledním utkání sezony se Zubřím.

Talent má Moravanům co vracet. V posledním vzájemném duelu totiž v Zubří prohrál 28:34. Navíc půjde o přímý souboj o konečnou pátou pozici, výš už ani jeden z týmů pomýšlet nemůže.

Důležitost zápasu si dobře uvědomuje také levá spojka plzeňského týmu Lukáš Horký, který včera oslavil své dvaadvacáté narozeniny. A jeho přání je jasné. Větší počet vstřelených branek by klidně oželel, hlavně když jeho Plzeň vyhraje.

„Když dáte hodně branek a stejně prohrajete, tak vás to štve o to víc. My se teď potřebujeme srovnat hlavně psychicky a k tomu nám pomůže jenom vítězství. Na Slavii se nám to navíc ještě nepovedlo a chceme divákům ukázat, že házenou hrát umíme," říká Lukáš Horký.

Přesto, že už Plzeňané v této dobře rozjeté sezoně na medaile nedosáhnou, motivace do posledních dvou zápasů jim nechybí. „Také trenér Martin Šetlík nám připomíná, že nemá cenu nic vzdávat. Není pravda, že není o co hrát. Každá příčka nahoru se počítá. Určitě je lepší zakončit sezonu dvěma výhrami, to se také do letní přípravy půjde lépe," uvědomuje si Horký.