Souboj mistra tří posledních ročníků extraligy házené a aktuálně vedoucího týmu soutěže nabídne dohrávka 15. kola. Duel Talentu Plzeň s Robe Zubří se hraje od 18 hodin v Městské hale na Slovanech. Zápas, který měl původní termín před Vánoci, byl na dnešek přeložen kvůli střevním potížím házenkářů Talentu Plzeň. Vstupenky koupené na odložené utkání jsou platné na středeční zápas.

Čtvrtá Plzeň ztrácí na lídra ze Zubří tři body. „Zubří momentálně vede extraligu, takže kvalita na jejich straně je. Čeká nás velmi zajímavý zápas," je přesvědčen trenér Talentu Martin Šetlík.

Talent a Zubří se v této sezoně utkaly dvakrát a vzájemná bilance je vyrovnaná. Ve 4. kole extraligy vyhrálo doma Zubří 31:29, na konci minulého roku Plzeň soupeři porážku oplatila ve čtvrtfinále Českého poháru – 30:28. „Teď by bylo dobré využít domácí prostředí a vyhrát," burcuje.

Ve víkendovém zápasu v Novém Veselí Talent vyrukoval obranným systémem 1-2-3, pak ale taktiku změnil. „Ještě nemám jasno, jaký obranný systém zvolíme. Chci se tomu ještě věnovat. Změna taktiky vyplývá z průběhu hry," říká trenér.

Plzeňské házenkáře trápí nízká střelecká produktivita. Koncovka se nedařila už ve finále Českého poháru proti Lovosicím a přenesla se do extraligy. „Ve Veselí jsme bohužel neproměnili nějakých šest sedm vyložených šancí. Hlavně nám k tomu přibyly technické chyby, které normálně neděláme, takže si před zápasem určitě rozebereme, co bylo dobře a co špatně, abychom byli připravení na Zubří," slibuje.

Kromě koncovky trápí trenéra Šetlíka i rozsáhlá marodka. Dlouhodobě chybí Stojanović, Jonáš, Jakub Tonar, Vinkelhöfer a Mitić. V Novém Veselí se do sestavy vrátil David Poloz. „Proti Zubří bohužel nikdo ze zraněných nenastoupí. Marodka je náš takový současný problém. David Poloz sice už hrál, ale bylo na něm vidět tréninkové manko," tvrdí Šetlík.

Kvituje, že nikdo neomarodil. „Věřím, že hráči, kteří minulý týden brali antibiotika a ve Veselí nastoupili, budou od posledního zápasu o tři dny dál a projeví se to na nich," doufá Šetlík.