Nejlepší možnou pozici pro boje o titul si ve středu zajistili výhrou v Brně házenkáři Talentu Plzeň. Vítězové posledních tří ročníků extraligy házené ovládli základní část soutěže o bod před druhým Zubřím. Ve čtvrtfinále se obhájci titulu utkají s osmým Jičínem, který v sezoně dvakrát porazili. Střetnutí play-off Talentu s Jičínem začne 25. března v Plzni.

Mistrovský Talent vstoupil dobře do závěrečného 22. kola. V šesté minutě vedl 3:0, pak sice domácí Brno snížilo na rozdíl jedné branky, ale třemi góly v řadě Talent odskočil na 9:5. Skóre postupně narostlo na 18:10 pro Plzeň, do šaten se šlo za stavu 18:11.

Talent byl lepším mužstvem, střelecky se dařilo Milanu Škvařilovi a s devíti góly nejlepšímu kanonýrovi zápasu Davidu Polozovi. Na palubovku se dostal i jindy méně vytěžovaný křídelník Eduard Wildt. Brnu se nedařilo v postupném útoku.

Na začátku druhého poločasu Talent navýšil náskok na deset branek. Ve 43. minutě to už bylo 30:17. Pět minut před koncem Moravané snížili ztrátu na deset branek. Skóre se zastavilo na konečných 34:26.

Kromě zmíněného Wildta se do hry dostal i Josef Jonáš, který se po zranění rozehrává v první lize za béčko Talentu.