Talent hrál bez potrestané spojky Jana Stehlíka a už v polovině 11. minuty i bez pivota Jakuba Šindeláře, který dostal červenou kartu.

Západočeši i tak tahali za delší konec už od začátku čtvrtého duelu. Zpočátku dvoubrankový náskok narostl díky sérii pěti gólů na skóre 12:5. Na konci 24. minuty Talent vedl o osm branek 14:6, ale Zubří do přestávky snížilo ztrátu na polovinu – 15:11.

Domácí sáhli ke hře bez brankáře, ale příliš se jim v ní nedařilo, protože inkasovali do prázdné brány nejen dva góly od plzeňského gólmana Filipa Herajta. Ten navíc odchytal fantastický zápas.

Ve 42. minutě to bylo 20:14, ale pak se Zubří prosadilo čtyřikrát za sebou a Talent vedl jen o dvě branky – 20:18. Až do poloviny 59. minuty se náskok Plzně střídal o dvě a tři branky. V době, kdy hosté odolávali tlaku domácích na vyrovnání, střílel klíčové góly benjamínek plzeňské sestavy Martin Říha. V 56. minutě Zubří ještě snížilo na 22:24, ale ve zbytku utkání střílel góly jen Talent. Plzeň vyhrála 28:22.

Jan Stehlík během semifinálové série se Zubřím.
Házenkář Stehlík: Zubří je silnější soupeř, než bylo Brno, ale zkusíme obrat

„Nebylo příliš těžké mužstvo připravit na tento klíčový zápas, protože tým byl hodně nažhavený. Neřešili jsme stav série. Věděli jsme, že jestli chceme hrát finále, musíme dvakrát vyhrát. První krok se povedl. Druhý krok bude těžší, protože díky domácímu zápasu budemev roli mírného favorita,“ prohlásil trenér Talentu Plzeň Petr Štochl.

Trenér Zubří Peter Dávid je přesvědčen, že jeho svěřenci neunesli důležitost zápasu. „Vychytal nás vynikající Herajt. Netuším, jaké měl procento úspěšnosti. Ale nechápu, že tolik zápasů za sebou chytá tak skvěle. Plzeň hrála disciplinovaně, byla lepší a trpělivá. Nám zápas nevyšel. V pátém utkání nemáme co ztratit, ale bude to strašně těžké,“ řekl Dávid.

Rozhodující pátý zápas se hraje v neděli od 19 hodin v hale na Slovanech.

Třetí semifinále play-off extraligy házené: Talent tým Plzeňského kraje (oranžovočerní) - Robe Zubří
FOTO: Talent prohrál zápas o mečbol. V Zubří musí vyhrát