Tomáš Nejdl nastřílel deset branek.Západočeši vyhráli po dvou porážkách, ale na výhru se nadřeli. V první půli opět vedli o pět branek, ale takřka celý druhý poločas domácí byli ve dvou až jednobrankovém náskoku nebo bylo skóre vyrovnané. Ve 40. minutě dokonce prohrávali 23:24. Talent rozhodl o svém vítězství až v závěrečné pětiminutovce, kdy se dostal do vedení 33:29 (56. minuta).

„Po dvou porážkách jsme potřebovali bezpodmínečně vyhrát. Asi bychom našli paralely s předchozími zápasy, v nichž jsme se dostali do velkého náskoku, ale pak ho ztratili,“ řekl trenér Talentu Petr Štochl.

Oproti dvěma posledním zápasům viděl velkou pozitivní změnu. „Projevili jsme velkou vůli vyhrát, obrana výrazně zkvalitnila. Toto byly klíčové momenty,“ dodal.

Trenéři proti Frýdku změnili systém obrany z nula šest na jedna pět. „Máme dva obranné systémy. Budeme je aplikovat podle soupeře,“ vysvětlil Štochl.

„Frýdek je velmi kvalitní mančaft, který dokázal porazit Kopřivnici. Hraje také vysunutou obranu, má zkušené hráče, takže tlak na útočníky je významný, z čehož dojde k nějakým technickým chybám. Nemyslím si ale, že bychom jich udělali extra hodně,“ uvedl.
Štochla potěšil střelecký apetit Nejdla. „Jsem přesvědčený, že Tomáš je schopný hrát takhle pořád. Mám radost, že vzal zodpovědnost do svých rukou za zraněného Milana Škvařila. Je výborně fyzicky disponovaný a inteligentní hráč. Doufám, že takových výkonů bude od něj čím dál více,“ přeje si Petr Štochl.

Karolina a Veronika Voříškovy (dole zleva), nové české šampionky v závodě deblkajaků žaček na 500 metrů, na fotografii s dalšími medailistkami – (nahoře zleva) v modrých dresech stříbrné Ammerová – Bišická a v červeném bronzová dvojice Johana a Nella Koča
Mladé plzeňské kajakářky sestry Voříškovy ovládly český šampionát