Týden od vítězství v Českém poháru naskočil plzeňský Talent do extraligového kolotoče. Herní pohodu jakoby ale nechal v Chebu, kde se hrálo finále poháru. Po půl druhého měsíce dlouhé extraligové přestávce se plzeňským házenkářům postavila do cesty  štika letošního ročníku Kopřivnice. Vyrovnanou partii nedělního 14. kola v Plzni na svou stranu strhl Talent a výhrou 28:26 se po zaváhání Zubří osamostatnil na první místě tabulky.

„Získali jsme velmi důležité body. Byli jsme namlsaní vítězstvím poháru v Chebu, kde jsme předváděli házenou, jako bychom si představovali. Proti Kopřivnici to nebylo herně ono a musíme si vyříkat, co jsme dělali špatně,“ říkal trenér Talentu Plzeň Michal Tonar st.

Házenkáři Plzně porazili Kopřivnici 28:26.Zdroj: Deník / VAIZ Zdeněk

Na první gól zápasu se čekalo do čtvrté minuty, kdy se prosadili hosté. Talent se dostal do vedení 3:2, ale ve 13. minutě prohrával 3:5. „Začátek jsme měli hodně vlažný. Asi v podvědomí toho, že by nám to mohlo jít samo,“ zlobil se Tonar.

Ve 20. minutě se lídr tabulky dotáhl na 8:8, ale do šaten se šlo za stavu 11:12. „V první půli jsme udělali jedenáct technických chyb, selhávali jsme v koncovce. Dostat 12 gólů v poločase je hezké, ale vstřelit jich 11 je málo,“ hledal Tonar příčiny nepříznivého poločasového výsledku.

Ve 38. minutě se Talent poprvé v duelu dostal do dvoubrankového vedení – 17:15. Během minuty Kopřivnice srovnala, ale Plzeň znovu navýšila náskok, tentokrát na 21:18. Čtvrt hodiny před koncem to bylo o gól 21:20. Pak Talent odskočil na 26:22, jenže vytoužený klid Talentu vzala Kopřivnice pět minut před závěrem snížením na 26:25. Naštěstí dvěma brankami za sebou Plzeň rozhodla o cenných dvou bodech. 

Zprava olympionička Kateřina Beroušková a její přítel i trenér Vladislav Razým
Vstřebávám časový posun, vzkazuje z Pchjongčchangu lyžařka Beroušková