Plzeň – Zhruba do třiatřicáté minuty středečního extraligového utkání mezi házenkáři Talentu Plzeň a Frýdkem-Místkem by málokdo věřil, že se zápas zvrhne v exhibici domácí Plzně. Hosté totiž do té doby drželi s Talentem krok – 14:14. Jenže poté domácí hráči začali Frýdek-Místek válcovat a v půlce druhé třicetiminutovky Plzeň už vedla 24:16.

„Výsledek je pěkný a jsme s ním spokojení, protože nás posune výš. Nepovedl se nám zase začátek zápasu. Byl žalostný, dělali jsme plno technických chyb, nedůraz v obraně, nedostávali jsme se do šancí,“ zhodnotil trenér Talentu Plzeň Michal Tonar st.

Ten od začátku duelu poslal do branky Karla Šmída, který několika skvělými zákroky svůj tým podržel.

Talent se v úvodu střetnutí dostal do vedení, ale v polovině poločasu prohrával 4:5. Čtyřmi rychlými brankami se Plzeň vrátila do trháku – 8:5. Ještě ve 22. minutě Frýdek-Místek srovnával na 9:9 a do šaten se šlo za nejtěsnějšího stavu 13:12 pro Talent Plzeň.

Necelé čtyři minuty po přestávce bylo skóre vyrovnané 14:14. Od té doby už na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo. „Rapidně jsme zlepšili agresivitu a aktivitu v obraně. Takhle bychom měli hrát 60 minut,“ řekl Tonar st.

Ve 45. minutě domácí vedli 24:16, čtyři minuty před koncem byl rozdíl už deset branek – 29:19. Utkání skončilo 31:20. „Tento výsledek jsme potřebovali jako sůl, protože minulý zápas doma s Karvinou jsme prohráli. Zápas nastartoval i kluky, kteří tolik nehrají,“ konstatoval Tonar st.

Vysoká výhra vynesla Talent minimálně do víkendu na čelo tabulky.

Talent Plzeň 31

Frýdek-Místek 20

Poločas: 13:12. Vyloučení: 3:5. ŽK: 3:4. Sedmimetrové hody: 0/0:3/1.

Sestava a branky Talentu: Šmíd – Šíra 2, M. Tonar 4, Ivančev 5, Stehlík 4, Šafránek 4, Poloz 1, Rom 5, Chmelík 4, Fořt 2, Šindelář, Kačín, Jonáš, Wildt.