Koncem října sice Karviná doma Plzeň porazila v 8. kole extraligy 27:26, ale v minulé sezoně byli ve všech pěti zápasech úspěšnější Západočeši, kteří v cestě za obhajobou titulu zvládli i ty nejdůležitější duely.

„Utkali jsme se s Karvinou v loňském semifinále play-off a dokázali jsme je vyřadit 3:0 na zápasy. Jejich kádr ale zůstal pohromadě a jsou zase o rok dál. Patří do skupiny týmů, které si to spolu rozdají v play-off, a určitě se s nimi musí počítat stejně jako s dalšími šesti celky," říká trenér plzeňského týmu Martin Šetlík.

Karviná i přes poměrně rozsáhlou marodku prožívá výborný vstup do letošního roku. Kromě tří extraligových výher vyřadila v Českém poháru Zubří a Frýdek-Místek a veze se na vítězné vlně.

„Klukům se povedlo zafixovat herní systémy a tím se zlepšily naše výkony. V týmu vládne spokojenost a psychická pohoda. Daří se a družstvo je hlavami nahoře," uvědomuje si kouč Karviné Radek Bartošic.

Také do Plzně jede tým z východu republiky s bojovnou náladou. „Uděláme maximum pro to, aby se nám podařilo zůstat na vítězné vlně, i když budeme hrát na palubovce mistra," dodal Bartošic.

Zatímco hostě měli v minulém extraligovém utkání proti Zlínu (31:15) na soupisce jen deset jmen a z toho dva brankáře, Plzeň bude téměř kompletní. „Kromě Petra Linharta budu mít k dispozici všechny hráče a uvidíme, v jaké sestavě nastoupíme. Patrně bude stejná jako v minulém utkání v Lovosicích," připomíná Šetlík vítězství svých svěřenců 27:24 na severu Čech.

Nejlepším střelcem Karviné je Lukáš Frančík se 79 přesnými zápasy, na straně Plzně je jím Milan Škvařil se 105 brankami. Před sto gólů (101) má na kontě také Michal Tonar a diváci se mohou těšit i na střelecký minisouboj těchto dvou špílmachrů Talentu.

Program 19. kola: Lovosice – Kopřivnice (SO 16.00), Litovel – Dukla (SO 17.00), Jičín – Zubří (SO 18.00), Plzeň – Karviná (NE 10.30, Městská hala), Zlín – Hranice (NE 16.00), Brno – Frýdek (NE 17.00).