Bojovali, otáčeli nepříznivý výsledek, ale v konečném součtu se raduje soupeř.

Házenkáři Talentu Plzeň si doma sobotní výhrou 30:29 vynutili čtvrtý zápas finálové série extraligy. Jenže v něm v neděli Plzeň s Karvinou prohrála 29:30 a série skončila 3:1 pro Moravany. Svěřenci trenéra Michala Tonara st. tak po roce znovu končí na druhé příčce házenkářské soutěže.

Talent si z Karviné přivezl dvě porážky.

A také do obou plzeňských utkání lépe vstoupili hosté. Prvních patnáct minut úvodní půle si udržovali mírný náskok. Talent vždy srovnal a ve třetím duelu šel do vedení už ve 21. minutě – 11:10. V nedělním zápasu se Plzeň dostala do trháku až ve 48. minutě – 23:22, když ve 20. minutě  střetnutí ale Talent prohrával o šest branek.

Do šaten šla v sobotu ale i v neděli s minimálním náskokem Karviná.

Oslavy pátého ligového titulu fotbalistů FC Viktoria Plzeň
FOTO, VIDEO: Plzeň oslavila na náměstí fotbalový titul

Také po přestávce pokračovala vyrovnaná bitva. Sobotní zápas se začal lámat za stavu 22:22, kdy Plzeň postupně utekla soupeři o čtyři góly a vedení si už nenechala vzít.

Nedělní mač se rozhodl zhruba deset minut před koncem. Talent sice vedl 23:22, ale Karviná ze sedmičky vyrovnala a z následné přesilovky se dostala do dvougólového vedení. Plzeň už nedokázala skóre otočit a prohrála. „Finále rozhodl slabší výkon v prvním zápasu. Tím jsme dali Karviné naději, že by nás mohla porazit. Ve druhém utkání jsme sice také vedli, ale v oslabení se vyhrávat nedá,“ říkal trenér Tonar.

V závěru nedělního duelu Plzni už scházely síly. „Udělali jsme technické chyby a netrefovali prázdnou branku. Prohrávali jsme o šest gólů, ale ve druhé půli jsme znovu byli ve hře. Karviná byla nakonec šťastnější. Soupeři gratuluji,“ uvedl plzeňský kouč. 

Talent Plzeň - Karviná
Talent porazil Karvinou a zdramatizoval finále