Talent v nedělním dopoledním utkání 8. kola extraligy házené zvítězil přesvědčivě 33:23 a na první Zubří ztrácí už jen dva body. Základ úspěchu položil střelecký apetit plzeňských spojek, kvalitní obrana a skvělý výkon brankáře Filipa Herajta.

„Výsledek je bezvadný. Škoda, že jsme na konci zápasu neproměnili jasné šance, u kterých byli mladí hráči. Ti ještě ale neznají extraligovou atmosféru, takže pro tentokrát je za to omluvíme,“ říkal trenér Talentu Plzeň Michal Tonar st.

Domácí házenkáři dominovali od úvodního hvizdu. V 5. minutě vedli 5:2 a jejich náskok narůstal i přesto, že Zubří vyměnilo brankáře a vzalo si oddechový čas. V polovině první půle Plzeň vedla už 10:4. Ve 28. minutě Talent zvyšoval na 19:11, ale hostům se podařilo zdramatizovat závěr poločasu na 19:14. „Obrana fungovala bezvadně. Inkasovat čtrnáct gólů za poločas proti Zubří je úžasné. Útok také fungoval díky proměňování šancí a tlaku od spojek,“ chválil hráče trenér Tonar.

Roman Hubník.
Hubník: Každý z nás si musí sáhnout do svědomí

Po přestávce si Plzeň vzala zpět pohodlný náskok. Klíčovým okamžikem byl průběh duelu od 36. do 54. minuty, v němž Zubří vstřelilo pouhé dvě branky. Šest minut před koncem náskok Plzně narostl na 13 gólů – 32:19. Trenér pustil do hry řadu náhradníků, včetně sedmnáctiletého dorostence Petra Sedláka.

„Vysunutou obranu Zubří jsme dokázali přehrát jednoduchými věcmi. Hlavně si ale cením hry obrany a výkonu Herajta,“ uvedl Tonar.