Mistr extraligy ukázal raketový nástup. Ve 3. minutě vedl už 3:0. „Do utkání jsme nastoupili koncentrovaně a odhodlaně, což bylo od začátku vidět, protože jsme se dostali do rychlého vedení 3:0,“ pochválil své svěřence trenér Talentu Plzeň Martin Šetlík.

Fantastický Jan Štochl v brance Talentu a proměňování šancí stálo za navýšením náskoku. Po třinácti minutách Plzeň vedla už 8:3. „Potom jsme ale udělali tři hloupé chyby a soupeře vrátili do hry,“ litoval Šetlík.

Ve 20. minutě už ale David Poloz zvyšoval na 13:6 a před koncem poločasu Talent vedl 20:10. Do šaten se nakonec šlo za stavu 20:12. „V prvním poločase jsme měli vysokou úspěšnost střelby,“ těšilo kouče.

Čtvrtfinále s Jičínem házenkáře Talentu Plzeň i Ronalu bolelo (na zemi plzeňský Šindelář). Souboj o každý centimetr hřiště bude k vidění i v semifinále extraligy proti Lovosicím.
V cestě do finále stojí tradiční soupeř Lovosice

Po přestávce vedl Talent třikrát o deset branek a vždy vedení ztratil. „Ve druhé půli asi pod dojmem rozdílu deseti branek jsme trochu polevili v koncentraci, jinak by byl výsledek jednoznačnější,“ uvedl kouč.

Talent za rozhodnutého stavu poslal na hřiště hráče z lavičky. Jeden z nich, Eduard Wildt, v 53. minutě zvyšoval na 32:21. „Jsem rád, že se dostali všichni do hry, i když Miky Tonar si odpočinul jenom asi pět minut,“ konstatoval Šetlík.

V závěru Talent dovolil Lovosicím snížit na konečných 34:26. „Dneska to byl pouze první krok a v sobotu to bude úplně jiný zápas. Jsem přesvědčen, že Lovosice se nevzdají a s něčím přijdou. Jestli chtějí jít dál, tak musí jednou v Plzni vyhrát,“ uzavřel Šetlík.

Druhé střetnutí je na programu už v sobotu v 17.00 hodin v hale na Slovanech.

Talent Plzeň - Lovosice 34:26

Poločas: 20:12. Vyloučení: 5:4. ŽK: 2:1. ČK: 1:0. 7metrové hody: 4/3:5/5. Diváci: 1120. Stav série: 1:0.

Sestava a branky Talentu: Štochl, Šmíd – Šindelář 1, Škvařil 6, M. Tonar 7, Blecha 2, Ivančev 4, Poloz 6/3, J. Tonar 3, Šíra 2, Fořt, Šafránek 1, Wildt 2, Mitić, Jonáš.

Milan Petržela
Petržela: Pro mě je to zápas jako každý jiný