Na Moravě se trenér Michal Tonar musel obejít bez brankáře Herajta a spojky Stehlíka. Nejlepším střelcem Západočechů byl šestigólový Ivančev.

Talent musel, jako v jiných zápasech extraligy či Poháru EHF, opět obracet nepříznivé skóre ze začátku zápasu.  V Hranicích po osmi minutách prohrával 4:8. V polovině první půle ale Plzeň otočila výsledek (9:8) a do druhého poločasu si vypracovala pětibrankový náskok (19:14). „Začátek byl z naší strany zase vlažný, to už se bohužel stává pravidlem. Se silnějším soupeřem by se nám nemuselo vyplatit. Když jsme pak zabrali, vyhráli jsme druhou část první půle 11:3,“ uvedl na klubovém webu trenér Talentu Michal Tonar.

Po přestávce Talent vedl  o šest gólů, ale domácí snížili na rozdíl dvou branek. Také na další čtyřgólový trhák Hranice odpověděly a ve 49. minutě to bylo 25:25. Trenér hostů si vzal oddechový čas, což se ukázalo jako skvělý tah, protože po něm Plzeň vstřelila tři góly za sebou a utkání dotáhla do vítězného konce 33:29. „S pokorou beru dva body, vítěznou šňůru chceme udržet co nejdéle,“ řekl Tonar s tím, že ale 29 inkasovaných gólů je dost.

Ve středu hraje Talent duel 3. kola Českého poháru v Mostě. V sobotu od 19 hodin hostí v extralize Jičín.

Ilustrační foto
Se znečištěnou vodou si poradíme, vzkazuje vodárna Plzeňanům

Hranice - Talent Plzeň 29:33

Poločas: 14:19. Vyloučení: 3:1. ŽK: 2:1. ČK: 1:0. Sedmimetrové hody: 3/3:3/2. Diváci: 127.
Sestava a branky Talentu: Šmíd, Křesťan – Douda 5, Macháč 4, Nejdl 1, Šafránek 2, Ivančev 6/1, Bogdanić 4, J. Tonar 4/1, Vinkelhöfer, Kačín, Chmelík 4, Šindelář 3, Režnický, Wildt.