Třetí utkání semifinále play-off extraligy házené bylo vyrovnané zhruba do 7. minuty druhého poločasu. Od té doby dominoval obhájce titulu z Plzně, který postupně navyšoval náskok až na devět gólů.

Do utkání přitom lépe vstoupily Lovosice, které minulý týden prohrály obě utkání na západě Čech. Ve 3. minutě Severočeši vedli 3:0, ale Plzeň brzy srovnala a do konce poločasu na světelné tabuli svítil vyrovnaný stav nebo se skóre přelévalo o jednu branku ve prospěch jednoho či druhého týmu. To vydrželo do 37. minuty druhé půle. Pak si Talent během osmi minut vytvořil šestibrankový náskok 22:16. Přispěly k tomu skvělé zákroky plzeňského Štochla a nepřesná střelba Lovosic.

Na konci 51. minuty David Poloz střílel gól na 27:19. Trenér Martin Šetlík v závěru pustil do hry náhradníky a za to se mu odvděčil Eduard Wildt brankou na 32:22. Lovosice už jen korigovaly na konečných 32:23 a pak už propukla plzeňská radost z postupu do finále. O mistrovský titul se v repríze loňského finále Talent utká s Duklou Praha.

Účastníky Krajského Půlmaratonu Plzeňského kraje neodradilo ani chladné a deštivé počasí
FOTO: Půlmaraton letos ovládli Češi