Talent dlouho nepotvrzoval roli favorita, prohrával několikrát dokonce i o tři branky, ale v závěru zápasu se ukázala zkušenost Plzně, která si vytvořila dostatek šancí na otočení skóre. Sedmi brankami se blýskl Michal Tonar.

„Nám se nevydařil vstup do utkání, od začátku jsme pořád dotahovali náskok soupeře," řekl trenér Plzně Martin Šetlík.

Ve 23. minutě Talent poprvé prohrával o tři branky 9:12, o pět minut později to bylo jen 12:13 v neprospěch Plzně, ale v poločase svítilo na tabuli skóre 15:13 pro domácí Kopřivnici.

Po odehraných šesti minutách druhé půle Talent opět prohrával o tři góly 14:17. Ve 45. minutě Plzeň srovnala stav a od dvě minuty později už vedla 20:19. Od té doby se výsledek přeléval v jednogólové vedení Plzně či remízu. V 55. minutě si Kopřivnice vzala zpět vedení. Jenže v 56. minutě Talent třemi góly otočil skóre na 26:24. V 59. minutě domácí vyrovnali na 26:26, ale poslední slovo měli hosté. Minutu před koncem David Poloz ze sedmimetrového hodu rozhodl o dvou bodech pro Plzeň – 27:26. „Ve druhém poločase jsme skóre museli otáčet až na konci utkání. Tato házená nám prostě nesedí, jsme zvyklí na něco jiného, klobouk dolů před domácími s jakým nadšením a sebeobětováním hrají," konstatoval Šetlík.

Podle brankáře Jana Štochla jde pro Plzeň o důležitý výsledek. „Venku jsme třikrát prohráli, takže bylo důležité to zlomit a povedlo se. Nám se dlouhodobě nedaří bránit v zápasech venku. Doma bráníme mnohem lépe a to se i dneska naštěstí projevilo ve druhé půli, kdy jsme obranu zlepšili a to byl klíč k výhře," uvedl Štochl.

V dresu Plzně nastoupil i devatenáctiletý Jakub Tonar, který si v pátek z Galavečeru házené v Chebu odvezl ocenění Talent roku.