„Shodou okolností nám sobotní los přiřkl stejného soupeře, se kterým hrajeme v neděli zápas 10. kola extraligy. Obě utkání se navíc mají hrát na Moravě, takže jsme se po dohodě s domácím týmem rozhodli, že zůstaneme ve Frýdku a pohár odehrajeme následující den v pondělí," vysvětluje trenér plzeňského týmu Martin Šetlík.

Plzeň vstoupila do poháru v jeho třetím kole. V něm porazila Libčice n. Vltavou 32:22 a v pátek v osmifinále vyhrála v Přerově 29:19.

Frýdek nejprve v divoké přestřelce porazil Bystřici pod Hostýnem těsně 41:40 a potom vyhrál trošku překvapivě v Zubří 29:26.

S uvolněním svých svěřenců ze zaměstnání nebo školy problémy kouč Talentu neměl. „To ne, ale spíš nás trápí marodka. Budeme to muset odehrát ve 12 lidech a tím, že to jsou dva zápasy ve dvou dnech, to bude ještě náročnější," uvědomuje si Šetlík.

Do sestavy Plzně se vrátil pivot Jakub Šindelář, který pomáhal českému národnímu týmu ve dvou přípravných zápasech proti Srbsku.

„Vrátil se v pořádku a už v úterý s námi trénoval," prozradil Martin Šetlík.

Další tři čtvrtfinálová utkání Českého poháru jsou na programu dnes.

Program čtvrtfinále Českého poháru házenkářů: Karviná – Hranice (ST 18.00), Dukla Praha – Lovosice (ST 18.30), Jičín – KP Brno (ST 19.00), Frýdek-Místek – Talent M.A.T. Plzeň (PO 19.00).