Obhájce titulu v sérii vede 2:0 a k postupu do semifinále mu schází jedno vítězství. Ovšem nebude to snadné, protože výhodu domácího prostředí bude mít Jičín. Utkání začíná v 18.00 hodin.

Že Talent nečeká procházka růžovým sadem, je jasné plzeňskému trenérovi Martinu Šetlíkovi. „Čekám, že to nebude jednoduché. Jičín hraje doma a my víme, že jsme to v Jičíně nikdy neměli jednoduché,“ upozornil Šetlík.

Pokud v sobotu Talent v Jičíně nevyhraje, hrál by se čtvrtý duel v neděli znovu v 18.00 hodin v Jičíně. „Jestli chce Jičín sérii zvrátit, musí vyhrát, takže by mohl být pod tlakem. My bychom rádi sérii ukončili hned ve třetím zápase. Líbilo by se mi, kdyby mělo utkání podobný průběh jako naše druhé domácí střetnutí, které jsme měli pevně v rukou,“ přál si Šetlík.

„Pokud předvedeme optimální výkon, měli bychom to zvládnout. Naše kvalita se ukázala i v dlouhodobé části,“ konstatoval pro web Českého svazu házené plzeňský lodivod.

Souboj vítěze základní části extraligy s osmým týmem má jasného favorita. Jičín byl blízko senzačnímu vítězství hned v prvním utkání v Plzni. Do poloviny prvního poločasu vedl o tři góly a sedm minut před koncem ztrácel jednu branku. Nakonec prohrál jen o tři góly. „Jako rozhodující se ukázaly výkony brankáře Honzy Štochla, na něhož jsme nenašli recept. Druhý zápas už byl z naší strany méně povedený, a tak se doma musíme vrátit k tomu, co jsme hráli minulou sobotu. Byli bychom rádi, kdyby u nás Plzeňáci museli přenocovat, ale na druhou stranu to bude těžké. Plzeň je hodně silná,“ uvedl na stránkách svazu házené trenér Jičína Aleš Babák.

„Musíme eliminovat jejich rychlé protiútoky a střelbu z pozice spojek. Statistika ovšem mluví proti nám. Zkusíme to zlomit,“ dodal Babák.