Zápasem osmifinále Českého poháru odstartují v Českých Budějovicích sérii utkání na jihu Čech. Duel začíná v 19.00 hodin.
Soupeř Talentu hraje druhou ligu skupinu Jihozápadní Čechy, kde patří k podprůměrným týmům. Po devíti kolech jsou České Budějovice až deváté z dvanácti mužstev. Bez ohledu na soupeře je cíl extraligového Talentu Plzeň jasný. „Kvalifikovat se do nejužšího finále, tedy do Final Four. Takže určitě chceme postoupit do dalšího kola, a pak se uvidí, jakého soupeře dostaneme,“ řekl trenér Talentu Michal Tonar st.

Necelých 48 hodin po pohárovém mači vyrazí Talent znovu na jih, protože v sobotu od 18.00 hodin nastoupí ve Strakonicích k 9. kolu extraligy. „Může se zdát, že to nebude těžké utkání, ale zápas ve Strakonicích bude opravdu těžký. Strakonice vyhrály v Novém Veselí a zvlášť doma do toho půjdou po hlavě. Jsou nováčkem extraligy a euforie u nich pořád zůstává. Strakonice mají morálně dost silné mužstvo na to, aby nás potrápilo,“ uvedl Tonar.

Plzeň chce ve Strakonicích vyhrát. „Doufejme, že proti Zubří jsme se nastartovali a kluci získali sebevědomí,“ dodal Tonar.

Plzeň porazila Chomutov 3:2. Vítězný gól padl těsně před koncem zápasu.
Šťastná výhra. Rozhodlo se 11 vteřin před koncem