Plzeňský házenkář Michal Tonar opustil po nešťastné srážce palubovku na začátku druhého poločasu a prohru svého Talentu 22:23 sledoval pouze z lavičky.

„Ještě v neděli jsem absolvoval CT vyšetření a to naštěstí neukázalo nic vážného. Byl to jen lehký otřes mozku, měl jsem naordinovaný dvoudenní klid a ve středu už jsem se zapojil do tréninku," říká dvacetiletý Michal Tonar.

Nedělní domácí prohrou s Duklou přišla Plzeň o dlouhou

sérii čtrnácti vítězství v řadě. „Pro nás se nic nemění. Je jasné, že jednou to přijít muselo, a nám může být líto pouze to, že to přišlo právě doma proti Dukle. Přišlo hodně lidí a mrzí nás to. Ale ještě máme plno zápasů před sebou a opět se budeme chtít dostat na vítěznou vlnu," slibuje Tonar.

Šanci započít novou sérii výher bude mít Talent M.A.T. Plzeň už v neděli v Karviné.

V prvním duelu těchto soupeřů v aktuální sezoně vyhráli doma Západočeši 30:27 a Michal Tonar se na zisku dvou bodů podílel sedmi góly.

„Neřekl bych, že Karviná je můj oblíbený soupeř, ale ten zápas mi prostě sednul a vycházelo mi, na co jsem sáhl. Na nedělní zápas se znovu připravím jako na každý jiný a pokusím se co nejvíce pomoci týmu," je plný odhodlání syn nejlepšího házenkáře České republiky z let 1998 a 1999 Michala Tonara staršího.

„Musíme pokračovat v aktivní obraně a přidat rychlý přechod do útoku, to by na ně mohlo platit," tuší Tonar.