V současné době je díky lepšímu skóre první Zubří, ale večer se může vše změnit. Talent totiž kvůli účasti v Poháru EHF předehrává víkendové 7. kolo už dnes, od 18 hodin nastoupí na půdě Hranic.

Týmu z Moravy patří se sedmi body v tabulce sedmá příčka, na vedoucí duo tedy ztrácí pouhé tři body.

V prvních dvou zápasech Hranice domácí pevnost uhájily, porazily Zlín 25:20 a Jičín 23:22. Příklad, jak na dnešního soupeře vyzrát, si může vzít Plzeň ze Zubří. To totiž v 5. kole vyhrálo v Hranicích 35:27.

„Samozřejmě si jedeme pro dva body, ale víme, že to nebude jednoduché. Hranice naposledy vyhrály v Litovli a doma nikdo nechce ztrácet body," uvědomuje si trenér Plzně Martin Šetlík.

„My bychom rádi navázali na dobrý výkon v Poháru EHF," připomíná kouč sobotní domácí vystoupení svého týmu proti ruskému Permu.

Západočeši mají nyní pestrý program. Kvůli víkendovým zápasům na evropské scéně hrají extraligové duely během týdne.

Přehodit v hlavě výhybku z Poháru EHF na extraligu by neměl být pro hráče problém.

„Hrát dvě soutěže v sezoně je pro naše hráče nová zkušenost a málokdo z nich to zažil. Problém může být v tom, že po evropském poháru může někomu do ligy chybět motivace. Já ale věřím, že se s tím kluci poperou a vydají ze sebe maximum," říká Šetlík.

„My si nemůžeme dovolit soupeře podcenit ani v extralize. Zvlášť ne Hranice, které hrají dlouhodobě na špici tabulky," uvědomuje si bývalý reprezentant Martin Šetlík.

Další program 7. kola: Lovosice – Litovel (SO 17.00), KP Brno – Jičín (SO 17.00), Frýdek-Místek – Zubří (NE 10.30), Přerov – Karviná (NE 14.30), Zlín – Dukla Praha (NE 16.00).