Zatímco předchozí dva duely mezi Plzní a Jičínem nabídly vyrovnaný průběh zápasů i výsledky, tak nedělní utkání bylo od začátkuv režii Talentu. V 9. minutě domácí vedli 6:1 a v poloviněprvního poločasu už 9:2. Západočechům skvěle fungovala obrana a jistotu svým spoluhráčům dodával fantastickými zákroky brankář Karel Šmíd. Jičín se za prvních dvacet minut zmohl na pouhé tři góly. Ve 23. minutě náskok Talentu narostl až na jedenáct gólů – 14:3. První poločas skončil vítězstvím Plzně 16:6. „Nemusel jsem krotit euforii, protože jsme čekali, že od Jičína ještě přijde tlak. Nabádal jsem hráče, aby vydrželi hrát to, co hráli,“ uvedl trenér Talentu Plzeň Michal Tonar st.

Po přestávce pokračoval scénář z úvodní třicetiminutovky. Talent navyšoval vedení až na rozdíl čtrnácti branek – 22:8 a 25:11. Od druhé poloviny závěrečného dějství začal Jičín stahovat náskok domácích až na deset branek. V poslední vteřině zápasu upravil na 29:18 plzeňský Tomáš Nejdl.

Pár minut před koncem se plzeňští házenkáři dočkali za postup do finále zaslouženého potlesku diváků. Na konci utkání propukl gejzír radosti i na domácí lavičce.

„Kluci bezvadně bránili. Utkání jsme chtěli takhle zvládnout a nepřipustit protahování série. Povedl se nám začátek zápasu, ale tímto způsobem by se domácí utkání měla začínat – všichni zkoncentrovaní. Chtěl bych poděkovat divákům, protože vytvořili výbornou kulisu,“ řekl Tonar st.

Kvůli absenci pivota Jakuba Šindeláře dostal šanci dorostenec Martin Nový, který vstřelil dva góly. „Zhostil se toho dobře. Absolvoval s námi pár tréninků. Je v něm velký potenciál,“ dodal kouč Talentu.

Finále Talentu s Karvinou startuje v neděli 12. května v Plzni. „Nevidím favorita. Je to padesát na padesát. Bude to boj a válka, protože je to finále a na nic se už čekat nebude. Věřím, že to budou super zápasy,“ tvrdil Michal Tonar st.

Talent Plzeň 29 - Ronal Jičín 18

Poločas: 16:6. Vyloučení: 5:4. ŽK: 2:1. Sedmimetrové hody: 2/1:2/2. Konečný stav série: 3:0.

Sestava a branky Talentu: Šmíd – Vinkelhöfer 1, Ivančev 5, M. Tonar 2, Stehlík 5, Šíra 3, Chmelík 4, Šafránek 3, Nový 2/1, Douda 1, Nejdl 1, Wildt 1, Bičiště 1.

Prvoligoví judisté Judoclubu Plzeň porazili Judo Academy Praha a Sokol Tábor.  
Judisté Plzně obsadili dělené druhé místo