Mají jim co vracet. Na podzim házenkáři Talentu Plzeň prohráli ve Frýdku-Místku 29:31, zítra v 10.30 hodin se oba soupeři utkají znovu. Zápas 18. kola extraligy házené se hraje v Městské hale na Slovanech.

Oběma mančaftům půjde o hodně. Třetí Plzeň nebude chtít ztratit kontakt na vedoucí Zubří a osmý Frýdek-Místek se zuby nehty drží na poslední postupové příčce do play-off.

Talent v této sezoně doma ještě neprohrál. V minulém kole ale jen remizoval v Hranicích. „Ani v Hranicích jsme nepodali špatný výkon, ale byl z toho jen bod. Teď bych byl rád, aby se to odvíjelo v podobném duchu jako minule doma se Zubřím. Při vyrovnanosti tabulky potřebujeme dva body," řekl pro svazové stránky trenér Talentu Martin Šetlík.

Je mu jasné, že na mistra se bude chtít Frýdek vytáhnout. „Není to jednoduchý soupeř. Ústřední postavou jejich hry je Vojta Petrovský, jenž má kolem sebe stokilové spojky. Na jejich hře je patrné zlepšení. U nás se to teď pořád točí kolem zraněných, vždycky se nám jeden hráč vrátí, ale vypadne další," uvedl Šetlík.

Křídelník David Poloz považuje moravského soupeře za hodně nepříjemného soupeře. „Zejména obrovští hráči na středu jejich obrany nám dělají problémy. Pokusíme se proti nim prosadit rychlou hrou a kombinací. Hrajeme doma a před našimi skvělými fanoušky nechceme ztrácet body, i když máme pořád hodně zraněných," konstatoval na webu svazu Poloz.

Frýdek-Místek v minulém kole prohrál se Zubřím. Teď čeká tým další těžký soupeř. „I když Plzeň má zraněné některé hráče, určitě bude chtít odčinit remízu z Hranic. Doma rozhodně body ztrácet nechtějí. My se dlouhodobě potýkáme s marodkou, do Plzně pojedeme se stejnou sestavou jako proti Zubří kromě jedné změny. Pokud se podaří vše vyřídit, měl by nastoupit odchovanec frýdecké házené Jiří Bednárek, který by měl oživit i zrychlit náš postupný útok," sdělil trenér Frýdku Aleš Chrastina.