Před dvěma týdny na východě Čech zvítězili 26:25 a pokud ve čtvrtek neprohrají, postoupí do závěrečného turnaje Final Four.

Zápas domácího poháru mezi Talentem a Jičínem začíná v 18.10 hodin v Městské hale na Slovanech a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Vstupné na utkání je dobrovolné a výtěžek bude věnován dennímu stacionáři pro děti s hendikepem Centrum Hájek.

Házenkáři vědí, že jednogólový náskok je natolik hubený, že postup mezi čtyři nejlepší mužstva je otevřený pro oba týmy. „Nemůžeme nic podcenit. Do zápasu musíme vstoupit výborně a hrát jako první poločas proti Novému Veselí,“ řekl hráč Talentu David Poloz.

Házenkáři Plzně se mačem proti Jičínu rozloučí s rokem 2017. „Chceme vyhrát a postoupit, abychom si udělali pěkné Vánoce,“ přeje si Poloz.

Trenér Talentu Michal Tonar st. tuší, že horším výkonem ve druhé půli nedělního extraligového duelu s Novým Veselím vyslal Jičínu naději. „Trošku jsme dali na dálku Jičínu čuchnout. Pevně ale věřím, že se za tři čtyři dny dáme dohromady,“ uvedl po nedělním zápasu s Veselím Tonar.

Uvědomuje si, že Český pohár je jiná soutěž. „Chceme se poprat o postup do Final Four a uděláme pro to maximum. Doufám, že se do čtvrtka vyléčí hráči, kteří mají zdravotní problémy,“ konstatoval kouč Talentu.