Úkol je jasný. Stáhnout náskok vedoucí pražské Dukly na jediný bod. S tímto cílem půjdou do zítřejšího utkání 18. kola extraligy v Lovosicích házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň.

Zápas na severu Čech začne v neděli v 10.30 hodin a v přímém přenosu ho bude vysílat televizní stanice ČT Sport.

Lídr tabulky po středečním vítězství v předehrávce nad Jičínem odskočil Plzni na rozdíl tří bodů a ubrat z tohoto náskoku nebude zítra pro Talent nic jednoduchého.

Lovosice jsou totiž zejména doma velmi silné. V této sezoně tam dokázalo vyhrát pouze Zubří na konci listopadu 26:24.

Letos se Severočeši představili doma dvakrát, vedoucí Duklu zdolali 31:30 a Litovel porazili přesvědčivě 30:24.

Plzni by měl v Lovosicích chybět pouze rekonvalescent Petr Linhart. „Kromě něj jsme po dlouhé době kompletní, k utkání s námi pravděpodobně odjede také Jakub Tonar," prozradil trenér plzeňského týmu Martin Šetlík.

Do sestavy soupeře se v minulém utkání ve Zlíně vrátil tahoun týmu Jiří Motl.

„Zatím toho moc nenahrál a myslím si, že ho trenéři i šetřili na další zápasy. Teď už je zdravý, tak uvidíme, jestli proti nám nastoupí už od začátku," spekuluje Šetlík.

Domácí přistupují k utkání s pokorou. „Čeká nás jeden z nejtěžších zápasů v základní části. Jedná se o soupeře, který v posledních sezonách získal mistrovský titul, ale my s ním dokážeme v domácím prostředí odehrát vyrovnaná utkání. Věřím, že se nám to podaří i teď a můžeme bodovat. Plzeň se dá porazit, i když ne porážet," uvedl lovosický kouč Vladimír Šuma.

Program 18. kola: Zubří – Frýdek-Místek (SO 18.00), Karviná – Zlín (NE 10.30), Lovosice – Plzeň (NE 10.30, ČT Sport), Hranice – Litovel (NE 10.30), Kopřivnice – Brno (NE 17.00).

Předehráno ve středu: Dukla Praha – Jičín 28:22 (17:12).