Největším z nich je účast Petra Nymburského na Světovém poháru ve sportovní střelbě v americkém Fort Benningu. „V obou olympijských disciplínách se kvalifikoval do finálových soutěží. Ve střelbě z malorážné pušky na 50 metrů si vytvořil nový osobní rekord 1177 bodů a ve finále skončil na osmém místě. Ve vzduchové pušce na 10 metrů se do finále posunul díky skvělému závěru základního závodu, položkou 106,3 a ve finále obsadil sedmou příčku,“ řekl trenér střelců Dukly Petr Černoch.

V Plzni se konalo 2. kolo Českého poháru ve sportovní střelbě, kde se většinou nerozlišují juniorské a kategorie. „I když účast nejlepších reprezentantů ČR nebyla stoprocentní kvůli konání světových pohárů, jsou výsledky některých našich juniorských střelců cenné,“ těší Černocha.

Účast šesti juniorek v osmičlenném finále třípolohové střelby z malorážky na 50 metrů je úspěchem a příslibem do budoucna. „Nejlepšího základu a osobního rekordu dosáhla Eva Hajšmanová za 1162 bodů. Ve finále překvapila ta nejmladší – na druhé místo se prostřílela Tereza Razímová. Ve finále mužů téže disciplíny se podařilo Adamu Ciprovi a Františku Smetanovi porazit svého trenéra a střelecký vzor – Matta Emmonse, reprezentanta USA,“ uvedl Černoch.

Rokycanský Karel Vileta (s míčem) v souboji s hráčem Holýšova. Snímek je z podzimního utkání krajského přeboru (3:0).
Rokycany uvidí bitvu blízkých rivalů

Finále ve vzduchové pistoli na 10 metrů bylo záležitostí Dukly, když první místo obsadil Jindřich Dubový, druhou pozici Pavel Světlík. V ženách pak vyhrála Anna Dědová a třetí skončila Šárka Jonáková. Anna Dědová ovládla také sportovní pistoli na 25 metrů a společně s Dubovým obsadili stříbrný post v soutěži párů ze vzduchové pistole. Tuto soutěž vyhráli Šárka Jonáková s Pavlem Světlíkem. Dalším pistolářským úspěchem je vítězství v rychlopalné pistoli na 25 metrů Tomáše Těhana.

„Neztratili se ani naši členové nově založené Akademie individuálních sportů v Plzni. Pistoláři Anna Kužvartová a Jakub Sochor si vystříleli bronz v soutěži párů ze vzduchové pistole na 10 metrů a porazili je jen zkušenější dospělí. Stříbro ve vzduchové pušce na 10 metrů získala se svým kolegou z Ostravy Daniela Kokošková. Sabina Thurnwaldová se prostřílela na bronzovou pozici z malorážky na 50 metrů v třípolohově,“ vyjmenoval trenér Černoch.

Dorostenci soutěžili ve 2.koleo letní Duklácké mládežnické ligy pro puškaře, v níž si druhé místo vystřílel Arben Suljejmani v disciplíně sportovní malorážka 60 ran vleže výsledkem 579 bodů a zvítězila mladičká Ludmila Netrvalová v třípolohovém závodě výsledkem 561 bodů.

"U pistolářů se konala se Duklácká sportka, kde ve sportovní pistoli v novém osobním rekordu zvítězil mezi juniory Antonín Tupý s 584 body a v dorostu zvítězil také v novém osobním rekordu David Mařík s 548 body," pochválil oba borce Petr Černoch.

Ilustrační foto
Jít v Plzni do Štruncových sadů? Ano, ale na orientační běh