„Trenér Kopecký chtěl k sobě asistenta, a jelikož moje herní vytížení bylo mizivé, tak jsme se dohodli na trenérské spolupráci. Šlo o přirozený vývoj, protože už jako hráč jsem s Markem Kopeckým komunikoval o herních záležitostech,“ vysvětlil Michal Štrajt.

Kopeckému bude pravou rukou při videoanalýzách a přípravách na zápasy. „Začal jsem studovat trenérský kurz licence C od FAČR, a až ho dokončím a získám roční trenérskou praxi, mohu jít studovat licenci B od UEFA,“ řekl Štrajt s tím, že céčková licence stačí na pozici hlavního trenéra v tuzemské první lize, ale licence B je zapotřebí k trénování reprezentace nebo v zahraničí.

Jako asistent trenéra bude mít i jiný vztah se svými svěřenci, kteří byli ještě před pár dny jeho spoluhráči. „Snažím se, abych nebyl s kluky jen kamarád. V týmu máme spoustu individualit s reprezentačními zkušenostmi, takže se snažím pracovat hlavně s Brazilci Caioem a Diecem a s mladými kluky,“ uvedl Michal Štrajt.

1. Futsal liga (17. kolo): SK Interobal Plzeň (futsalisté v červeno-černých dresech) - 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto (žluté dresy) 27:0 (13:0).
VIDEOSESTŘIH: Interobal nasázel oslabenému soupeři 27 branek, podívejte se