Tým, v jehož sestavě figurovali čtyři hráči Interobalu Plzeň, prohrál přátelský mač se stejně starými Portugalci 1:4. Jedinou branku Česka vstřelil plzeňský futsalista Dušan Künstner po přihrávce klubového parťáka Tomáše Buchty. Kromě nich reprezentovali Interobal brankář Lukáš Němec a Petr Zajíček. Trenérem ČR do 21 let je kouč Interobalu Marek Kopecký.

„O výsledku zápasu se rozhodlo v první půli, kdy jsme dostali dva góly. Neproměnili jsme tři šance, ale soupeř nás potrestal ze všech brankových příležitostí,“ uvedl Dušan Künstner.

Podle něj Portugalci měli lepší pohyb, ale hlavně si efektivněji počínali v zakončení.

Vstřelená branka Künstnera hodně potěšila. „Dal jsem gól špičkovému týmu a ještě před plzeňským publikem, v němž seděli kamarádi a rodina,“ dodal.

Gólem z 29. minuty snižoval na 1:3. „Tomáš Buchta dostal dlouhý balon do rohu, sklepl ho do vápna, soupeř se míče asi dotkl rukou a já jsem pak do balonu šťouchnul a naštěstí skončil v brance,“ popsal svoji trefu jedenadvacetiletý futsalista.

Mladíci se s Portugalskem střetli už v červnu na jihu Evropy. V prvním duelu uhráli remízu 3:3 a ve druhém mači prohráli 2:3. „Těžko říct, jestli teď byli Portugalci na nás lépe připraveni. Myslím si, že tam jsme to s nimi zvládali lépe kondičně a chytali jsme se. Soupeř se tolik nedostával do šancí, byli jsme bojovnější, padali jsme do střel, ale v Plzni hned ze začátku potrestal naše chyby,“ tvrdil Künstner.

Hráči portugalské jednadvacítky jsou profesionálové. „Hrají v Benfice nebo ve Sportingu. Naši kluci hrají třeba v týmech, kde se tolik netrénuje. Asi jsme po dvou zápasech v Portugalsku byli namlsaní,“ řekl trenér Marek Kopecký.

Druhý přípravný zápas proti Portugalsku, který byl na programu ve středu od 19.00 hodin v Kladně, skončil po uzávěrce vydání.

Havarovaný autobus u Heřmanovy Huti.
Autobus havaroval, cestující museli vystoupit střechou