Hráči Startu VD Plzeň Ondřej Kydlíček a Hynek Štěrba ba obhájili na domácím šampionátu v kolové svoji loňskou bronzovou pozici.

Mírné zklamání z toho, že jim unikl postup do finále, ovšem v hlasech Plzeňanů znát bylo.

Vždyť vidina boje o titul byla lákavá. Zvlášť proto, že v posledním extraligovém kole Štěrba s Kydlíčkem své semifinálové mistrovské soupeře Hrdličku a Loskota ze Svitávky zdolali 7:5. I proto si věřili.

„Do finále se nám bohužel postoupit nepovedlo," litovali oba plzeňští hráči. Svitávka byla lepší a Plzeň poslala po výsledcích 7:3 a 4:3 do boje o bronz. „Ani jednou jsme nevedli. A svůj náskok si zkušený soupeř pohlídal," rekapituloval semifinále Kydlíček.

O medaili tak Start bojoval se Zlínem, s nímž v sezoně neměl nejlepší bilanci (4:4, 4:4, 3:2 a 1:3). „Proto jsme si Zlín nepřáli. První zápas jsme také začali tragicky a během minuty prohrávali 0:2. Ale potom z nás spadla nervozita, vývoj utkání jsme otočili a v druhém už jsme soupeři nedali šanci," vyzdvihl Kydlíček. Po dvou výsledcích 5:3 se podruhé za sebou Západočeši postavili na bronzový stupeň.

A neradovali se sami.

„Měli jsme v hledišti určitě nejpočetnější skupinu fanoušků, kterou nám ostatní dvojice záviděly," poděkoval na dálku fandům Štěrba.

Vítězní Šmíd se Skotákem z Brna budou reprezentovat na listopadovém světovém šampionátu v Německu, stříbro získala Svitávka.

Start se zítra představí ve švýcarském St. Gallenu na klání Světového poháru. Dosud byli Štěrba s Kydlíčkem desátí v Altdorfu a šestí v Oftringenu. „Věřím, že nám start na dvou kvalitních turnajích bezprostředně za sebou bude vyhovovat," naznačil Kydlíček. „Rádi bychom zaskočili nějaké favority a opět hráli aspoň o šesté místo."