Seriál cyklistických kritérií zahájí ve středu v 17.30 hodin Grand Prix LED Distribution.

Unikátní dráha v areálu SK Rapid v Doubravce je strojně vyčistěná a hned první podnik slibuje atraktivní konfrontaci.
Vedle Cinka z týmu Primaflor Mondraker Rotor se do Plzně chystají také vítězové předešlých ročníků v čele s obhájcem prvenství Martinem Boubalem.

Že je lídr sestavy CK Příbram Fany Gastro ve formě, ukázal v Soběslavi, kde skončil druhý za Vojtěchem Hačeckým z nejlepší české formace Elkov Author.

Juniorský maraton semifinále Runczech Smetanovy sady
FOTO: Mládí běhalo maraton v sadech

Cestu k vítězství budou chtít Boubalovi ztížit i další premianti. Sedmi tituly ověnčený král ligy Jiří Nesveda, podporovaný posílenou sestavou stáje AC Sparta, nebo předloňský vítěz Tomáš Holub, reprezentující nový plzeňský tým Kola-BBM.

Sedmnáctý ročník Giant ligy nabídne od dubna do září symbolicky sedmnáct závodů, dvanáct z nich se pojede v Plzni. Nejdelší seriál kritérií u nás dále zavítá do Tábora, Milovic a Nového Boru. Jednotlivé závody jsou vypsány pro kategorie muži Elite, Masters (nad 40 let), ženy a juniory.

Ve středečním úvodním podniku budou cyklisté bojovat o body v každém z padesáti okruhů.

Ještě před zahájením Giant ligy v 16.50 se rozjede Il sano Cup pro mladší a starší žactvo. Startuje se handicapovým způsobem, tři nejlepší závodníci si odnesou finanční ceny.

Jedno vítězství dělí florbalistky plzeňské Slavie k postupu mezi extraligovou elitu. Na snímku Nikola Staňková (s číslem 10) v zápase základní části proti týmu FBC Texas.
O vítězi první ligy rozhodne až třetí duel