Hosté se museli obejít bez Honomichla, Bašty a Dvířky, přesto doufali v lepší výsledek.

„V závěru třetí čtvrtiny jsme obdrželi technickou chybu po neodpískaném faulu, což nás srazilo. Soupeř pak odskočil na větší bodový rozdíl," popsal možná rozhodující moment utkání pro klubový web plzeňský rozehrávač Kamil Říha. 

Západočeši se jen těžko vypořádávali s agresivní obranou domácích. Ti si už v prvním dějství vytvořili dvouciferné vedení. To sice Plzeňané korigovali a na začátku druhé čtvrtiny šli dokonce krátce do vedení, herně i bodově navrch měli nakonec Opavané.

„I přesto, že jsme byli na doskoku lepší než soupeř poměrem 40:35, velké množství ztrát (8:24) nám nedávalo šance na úspěch," rekapituloval Říha. „Snažili jsme se ještě o změnu obrany na zónovou, s tou si domácí ale lehce poradili," dodal basketbalista.

„Po rozpačitém začátku, v němž se obě mužstva oťukávala, jsme měli výbornou pětiminutovku, kdy jsme dobře bránili a dostali se na rozdíl deseti bodů," popsal klání kouč vítězů Petr Valeček. „Škoda našeho polevení v závěru zápasu, mohli jsme vyhrát větším rozdílem. Ale mohu říci, že celkově jsme odehráli dobrý zápas," doplnil opavský trenér.

Pozitivem pro poražené bylo alespoň to, že si v jejich dresu odbyl premiéru mezi dospělými mladík Martin David. „Pocit zahrát si poprvé za chlapy a ještě k tomu dát první dva body byl skvělý," netajil se nováček.

V pátek hostí Lokomotiva v Městské hale na Slovanech JBC Brno, zápas začne v 19.00 hodin.