Z vítězství se před prázdninovou pauzou radoval po sólovém úniku v závěru Richard Habermann. Druhý skončil jeho týmový parťak Pavel Kelemen a v průběžném pořadí série se z druhé pozice přiblížil o něco lídrovi ligy Martinu Boubalovi. Obhájce prvenství z týmu Hello CTW skončil čtvrtý, když lepší byl ještě Petr Fiala z Dukly Praha.

Hlavní závod se rozjel tradičně handicapovaným způsobem, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie Masters a junioři. Mladíci se toho chopili s vervou. Dařilo se hlavně Jaromíru Kohoutovi, kterému pomáhal stájový parťák Vladimír Kroc (oba Roman Kreuziger Cycling Academy). Peloton tentokrát dojel „první vlnu“ po sedmi kilometrech, ale oba mladíci se neztratili ani poté v hromadných spurtech hlavního pole.

Jelo se rychle, ale řada jezdců se hlídala a nebyl tak prostor k únikům. A když už se přece někomu povedlo odjet, bylo to jen na dvě tři kola a body se dělily hlavně v hromadných spurtech. Velice dlouho se tak na čele se shodným počtem bodů držela čtveřice Boubal, Kelemen, Fiala a Habermann. Jenže ten deset kilometrů před cílem zaútočil a v následném úniku rozhodl závod. A to přes defekt, který jezdce Sparty stihl čtyři kola před koncem. „V závěru, kdy už všichni byli na limitu, jsem se zvedl, nsadil k sólu a nasbíral jsem rozhodující počet bodů,“ liboval si vítěz.

Kelemem skončil druhý a třetí místo s podporou týmu Dukly uhájil Fiala.

Junior Kohout svůj skvělý výkon korunoval ziskem 13 bodů, což by mu v kategorii Elite zajistilo čtvrté místo. Takhle ale suverénně ovládl souboj svých vrstevníků a k tomu přidal prvenství v soutěži aktivity napříč kategoriemi v měsíci červnu. Nejlepším veteránem byl Petr Ruman z Cyklo Atom.

Sportovní odpoledne na unikátní dráze v areálu SK Rapid v Doubravce už předtím zahájily závody žactva a kadetů pod organizačním dohledem Jakuba Kubiase a týmu RKCA.

Grand Prix Auto Matulka

Výsledky, muži Elite (60 km, čas vítěze: 1:17:35 hod.): 1. Habermann 19 b., 2. Pavel Kelemen 17 (oba AC Sparta), 3. Fiala (Dukla Praha) 15, 4. Boubal (Hello CTW) 11, 5. Šubrt (Cyklo Atom) 7, 6. Kopecký (Vysočina Cycling) 7, 7. Jan Rajchart (Gapp System – Kolofix MTB) 6.

Bauhaus Cup juniorů: 1. Kohout (Roman Kreuziger Cycling Academy) 13 b., 2. Elbadri (Dukla Praha) 7, 3. Kerl (Author Team Stupno) 7.

Kia Auto Matulka Cup (jezdci nad 40 let): 1. Ruman (Cyklo Atom) 2, 2. Kopr (Slavia Praha) 2, 3. Fair (Roman Kreuziger Cycling Academy) 1, 4. P. Lacina (CK Kramolín) 1.

Velká cena RKCA (vítězové): st. žáci: Hrdina (CK Jihočeské naděje), st. žačky: Cermanová (CK Příbram – Fany Gastro), kadeti: Korbel (TJ Loko Beroun).

Trenér Rudolf Pejchar.
Francík? Bezvadný kluk, dříč, říká Pejchar. A těší se na Stanley Cup