Už v sobotu se jeden stane mistrem republiky v těžké váze boxerů profesionálů. Úřadující šampion a na žebříčku česká jednička Václav Pejsar a jeho vyzyvatel a současná tuzemská trojka (před pár měsíci ještě jednička) Pavel Šour se proti sobě postaví do ringu v Městské hale Lokomotiva na Slovanech v rámci Dne rváčů.

Tím, jak se blíží bitva o titul, slovní útoky mezi oběma bijci nabírají na obrátkách. První prosincovou sobotu se tváří v tvář setkali při galavečeru boxu v Ústí nad Labem. „Pás mám doma, teď čekám na nový,“ vypálil Pejsar odpověď na otázku moderátora, kde nechal boxerský pás šampiona.

Oba ještě nedávno boxovali za klub AtomGym. Když Šour přešel z amatérského do profi boxu, začalo to jiskřit a Pejsar AtomGym opustil. „Mám nový tým – Qwert boxing. Mám nejlepší trenéry jako jsou Filip Miňovský a Petr Klikoš. V Atomu vědí, že jsou to ti nejlepší trenéři, a proto nevím, jak mě chce Pavel porazit, protože to nejlepší mám já,“ pokračoval Václav Pejsar.

Reakce Pavla Šoura? „Vašík nemá pravdu,“ řekl boxer AtomGymu. „Ve druhém třetím kole ho pošlu na zem a v pátém zápas ukončím,“ předpověděl Pavel Šour.

David Kvasnička (modrobílý dres)
Vánoce až osmého ledna? To by bylo super, říká Kvasnička

Tomu se Pejsar zasmál. „Pavel nemá vůbec nic v záloze, co by mě mělo posadit na pr… Pavle, jak ten zápas bude postupovat dál a dál, a ty budeš čím dál víc na dně, tak si vzpomeň, že to nejhorší tě ještě čeká,“ kontroval Pejsar. Na závěr slovní výměny Šoura od sebe odstrčil. Špičkování pokračovalo na sociální síti Facebook. Šour zveřejnil video, na němž si na boxovací pytel připevnil fotografii Pejsara a boxoval do ní. Obhájce titulu Šourovi pohrozil, že mu vymaže úsměv z tváře.

Galavečer Den rváčů začíná v 19.00 a měl by trvat do 22.00 hodin. Jeho součástí budou i souboje boxerů Vladimíra Řezníčka s Michailem Chucišvilim z Gruzie, kickboxerů mistra Evropského poháru WAKO Petra Krafta s Polákem Pawlem Strykowským, který v profesionálním ringu ještě neprohrál, Martina Jindrová se utká se světovou a evropskou šampionkou Ruskou Anastasiou Nepianidiovou, diváci uvidí bitvu Jana Greisigera s Wojtekem Stawickým či Karla Kuleho s Filipem Lukášem. Tahákem večera bude návrat Jana Kalaše do ringu. V něm se v boxu střetne s Dominikem Landgrafem.

Vstupenky jsou v předprodeji k mání on-line na www.ticketportal.cz nebo v AtomGymu v Sokolovské 78, v obchodu Original store Palackého 19 a v Crazy baru Sokolovská 107 v Plzni. V Domažlicích v Caffé Enzzo. Za lístky zaplatíte 550 Kč do hlediště a 750 korun na plochu.

DVANÁCTI BODY  přispěl na konto Lokomotivy v utkání s BC Vysočina Jaroslav Lejsek (na archivním snímku v bílém), k zisku bodů v duelu s lídrem tabulky to však nepomohlo.
Basketbalisté stále bojují o play-off