Desetikolovou bitvu v ringu s Američanem Jermainem Franklinem prohrál na body. Duel 63. amerického boxera světového žebříčku se 109. Šourem se uskutečnil ve městě Flint ve státě Michigan.

Franklin začal aktivně od úvodních kol a se Šourem si vyměňoval tvrdé údery, vítězně z toho vždy vycházel o jedenáct let mladší Američan. Ve třetím, čtvrtém i pátém kole měl navrch český šampion v těžké váze boxerů profesionálů. Jenže v šestém kole Franklin perfektně zakontroval a Šour padl poprvé k zemi. „Sice se vrátil zpět do souboje, ale bylo vidět, že s ním tvrdý úder hodně otřásl. Aktuální americká šestnáctka těžké váhy cítila svoji šanci a od sedmého kola to bylo jasně v režii domácího borce. Ten přidal pomyslnou tečku za soubojem v desátém dějství, kdy Šoura opět poslal na podlahu ringu,“ napsal server proboxing.cz.

I když byl plzeňský borec dvakrát počítán, pokaždé se dokázal zvednout a u jednoho z rozhodčích pro sebe získat tři kola (91-97, 91-98 a 90-98). „Fyzicky jsem se cítil dobře. Ale hlava to bohužel nezvládla. Vím, že jsem mohl více boxovat, méně držet. Soupeře jsem mohl porazit. Určitě to bylo možné. Ale uvnitř jsem byl obrovsky svázaný,“ napsal fanouškům na svém facebooku Šour.

„Nicméně je to pro mě obrovská zkušenost. U jednoho z rozhodčích jsem vyhrál tři kola, u zbylých dvě. Příště to bude lepší! Valíme dál!“ dodal Pavel Šour.

Pro českého boxera to byla druhá porážka v profesionální kariéře (11-2-0, 6 KO). Před dvěma roky dostal KO od Chorvata Filipa Hrgoviče.

Ve světovém žebříčku boxerů v těžké váze sedmatřicetiletý Pavel Šour klesl ze 109. místa na 115. příčku.

„Aktuální česká jednička těžké váhy tedy svoji první misi v zámoří nezvládla, ale nutno poznamenat, že Pavel ukázal obrovské srdce, hrdě reprezentoval naši zemi a za to mu moc děkujeme,“ ocenil server proboxing.cz.

Pavel Šour je trojnásobným mistrem ČR (2017, 2018 a 2019). První dva tituly získal skalpem plzeňského konkurenta Václava Pejsara. V obou případech zvítězil na body. Letos na jaře také na body zdolal jedenadvacetiletého Tomáše Šálka.

Třináctý ročník Tour de Brdy ovládl Martin Stošek (na snímku uprostřed) před obhájce prvenství Tomášem Kalojírosem (vlevo) a německým juniorem Henri Uhligem.
Silničáře při Tour de Brdy předčil biker Stošek