Západočeši zvítězili před svými fanoušky 89:80.Trenér domácích Erik Eisman tak mohl být spokojený.„Po velmi dlouhé pauze, která byla pro všechny psychicky náročná, je vítězný vstup do sezony o to cennější, obzvláště když nám chyběl zraněný Honza Zeman,“ vysvětloval plzeňský kormidelník.

Vstup do utkání se Plzeňanům vydařil, když po první čtvrtině vedli 21:19.Do poločasu si Západočeši vybudovali už osmibodový náskok, kdy pracovali velmi dobře v defenzivě a na útočné polovině se jim zase dařilo nacházet volné spoluhráče. Do druhé půle vstoupili hráči Lokomotivy opět lépe a otěže zápasu drželi pevně ve svých rukou.

Fotbalisté Mantova se v roce 2017 utkali se starou gardou Bohemians 1905
Byl to obrovský zážitek zahrát si s Bohemkou, vzpomíná Housar

A to i díky skvěle hrajícímu Karlu Aušprunkovi, který Plzeňany táhl v bodech (21), doskocích (8) i asistencích (5). Lokomotiva si vybudovala před poslední částí patnáctibodový náskok.Ve čtvrté čtvrtině začali hosté hrát více agresivně a dokázali dostat domácí sestavu pod tlak. Domácí basketbalisté však udrželi nervy na uzdě a nenechali si tento zápas proklouznout mezi prsty.„Soupeř hrál velmi dobře a nenechal nás vydechnout do poslední minuty. Klukům chci za výkon poděkovat,“ prohlásil Erik Eisman, který již přemýšlel o následujících soupeřích.

„Věřím, že pro náš tým a naše fanoušky je vítězný vstup do sezony nejlepší pozvánkou na další domácí kolo s celkem GBA Sojky Pelhřimov, které sehrajeme za dva týdny. Mezitím ale budeme chtít první vítězství potvrdit na palubovce Slavie Praha,“ dodal kouč Lokomotivy.

Denisa Franzová (druhá zprava).
Házenkářky potrápily Most. Můžeme se měřit i s nejlepšími, těší Franzovou

Lokomotiva Plzeň – Basketbal Polabí 89:80

Čtvrtiny: 21:19, 27:21, 27:20 14:20.
Sestava a body Plzně: Sůva 5, Klička, Karlíček 6, Aušprunk 21, Honomichl 19, Rozsypal 17, Vlasák 7, Skalička 10, Winter 4.