„Při hráčské kvalitě, kterou český hokejbal nabízí, je to pro mě příjemný pocit. Osobní statistiky se však snažím vnímat pouze okrajově, protože vím, že to může být pro hráče svazující. Jsem však rád, když mohu být svému týmu určitou měrou prospěšný,“ vysvětluje Václav Šlehofer, který naproti tomu vsítil na podzim pouze dvě branky.„Odmalička mi táta vštěpoval do hlavy, že spoluhráče si získám na svou stranu kvalitní přihrávkou. Mám radost, když můžu soupeře přechytračit povedenou nahrávkou a navíc tím dostat svého parťáka do gólové pozice,“ má dobřanský odchovanec paradoxně větší radost z přesné nahrávky než vstřeleného gólu.

Šlehofer dříve nastupoval výhradně v obraně. Nyní však vytvořil společně s Janem Kováříkem a Davidem Braunem úderné trio, které bylo u skoro dvou třetin všech vstřelených branek Šneků.

Viktoria Plzeň B (na archivním snímku) zakončila sérii přípravných zápasů s Libercem.
Testovaní hráči nás zaujali, říká Parlásek

„S klukama nastupujeme pohromadě už druhou sezonu a sedlo si to náramně. Nemám problém naskočit na jakémkoliv postu. Prostě a jednoduše hraju tam, kam se mi řekne nebo kde je potřeba. Nebál bych se skočit ani do branky, tam bych si troufl spíše na nájezdy,“ směje se pětadvacetiletý univerzál, jemuž nedělá žádný problém v průběhu utkání přejít z pozice útočníka na beka, nebo obráceně.

A jak viděl hráč Dobřan podzimní počínání svého týmu? „V začátku jsme odehráli skvělá utkání s těžkými soupeři a pravidelně bodovali. Doma jsme porazili čtyřnásobného mistra soutěže z Kertu, čímž jsme se trošku namlsali a mysleli si, že všechno půjde samo. Nevydařila se nám prostřední část podzimu. Prohráli jsme pár zápasů, kde jsme soupeře přehrávali, nicméně jsme neproměňovali vyložené šance. Jak se říká, když nedáváš góly, nemůžeš chtít vyhrát. Nikoho nezajímá, jak k výhře dojdeš,“ říká upřímně český reprezentant, jenž se zúčastnil o víkendu přípravného kempu českého výběru.

Trenér plzeňských fotbalistek Daniel Prokop.
Horní čtyřka je náš cíl, říká trenér Prokop

„Pozvánka z národního týmu mě těší, blíží se MS v kanadském Montrealu, což je pro mě životní sen a zároveň výzva k tvrdé práci. Rád si proto prodloužím sezonu a oželím jeden víkend na gauči. Navíc se zde potkám s řadou přátel, se kterými se vídám na hřišti jako soupeř a musím jím vždy nařezat,“ dodává Šlehofer s úsměvem.