Někdejší úspěšný biker a reprezentant přichystal se svým týmem znovu pestrou nabídku. Zázemí akce je tradičně situováno u sv. Jiří v Doubravce.

Hlavní bod? To je cyklomaraton Plzeň – Radeč – Plzeň, vybírat lze z tras 40 km nebo 68 km. Dále je připravena nezávodní Fitness jízda nebo Rodinný výlet na nedalekou rozhlednu Chlum, a to zdarma. Navíc prvních 200 zaregistrovaných dětí po absolvování výstupu na Chlum obdrží v cíli praktický dárek.

K tomu se chystají dětské závody a bohatý doprovodný program včetně autogramiády hokejistů Davida Stacha a Petera Čerešňáka z bronzové Škody Plzeň.

Cyklomaraton zavede účastníky znovu do terénů v údolí řeky Berounky. „Jede se po lesních cestách a pěšinách, ale také korytem potoka s brody,“ upozorňuje Štícha s tím, že nejvyšší kótou delší trasy je opět vrch Brno (718 m n. m.). 
„Při výjezdu na vrchol Brna si sice hrábnete na dno, ale výhled do krajiny stojí za to,“ tvrdí Štícha.

Velká cena Plzně byla pátým dílem PAL Cupu a zároveň mistrovstvím seriálu krajských závodů v cross country.
Bikeři na Homolce. Souboje ztížilo dusno a liják

Z vrcholu Brna pak trasa převážně klesá a přes Březinu a Osek dojedete do oblasti Kokotských rybníků. Okolo Čertova kamene sjedete k řece Klabavě. Zpět do Plzně se účastníci vrátí přes Přírodní rezervaci Zábělá.

Kratší trasa umožní vyhnout se Brnu a z ústí Korečnického potoka zamířit přímo na Kokotsko, kde se obě trasy znovu spojí.

Registrace a prezence účastníků proběhne v den závodu od 8.00 do 10.30 hodin. Cyklomaraton startuje v 11.30 hod. a ve 12.00 hod. Fitness jízda. Dětské závody jsou na programu od 9.30 do 10.30 hodin.