Plzeňané vedli po párových disciplínách 3:1 a měli nakročeno k páté výhře, ale ve dvouhrách bohužel “pohořeli“, bod získal pouze Jiří Král. Za stavu 4:4 musel utkání rozhodnout nastavený zápas a v něm vyhrál krumlovský Švejda.

Bronzová pozice po základní části znamená, že březnové čtvrtfinále play-off odehraje BA Plzeň před domácím publikem. Soupeřem bude Stavos Brno, který má v kádru jak českou singlovou jedničku Ludíka, tak kvalitní hráče z Dánska, Polska a Slovenska.

Ilustrační foto
Bitva o první místo. Interobal hraje s Chrudimí

Ve vzájemném utkání Plzeňané porazili Brno 5:4 v nastavení, takže šance v play-off se jeví jako vyrovnané, ale bude záležet na aktuální formě hráčů a v jak silné sestavě budou oba týmy. Utkání se odehraje v neděli 22.3., o konkrétním hracím místě se ještě jedná. Druhou čtvrtfinálovou dvojici tvoří Badminton FSpS MU a Sokol Klimkovice.Vítězové čtvrtfinále postupují do závěrečného turnaje play-off, kam se přímo kvalifikovala dvě nejlepší družstva základní části – Benátky nad Jizerou a Radotín.

Tabulka po základní části: 1. Benátky nad Jizerou 28 bodů, 2. Sokol Meteor Praha – Radotín 24, 3. BA Plzeň 18, 4. Badminton FSpS MU 18, 5. Sokol Klimkovice 15, 6. Brno-Slatina 14, 7. Hradec Králové 14, 8. Český Krumlov 9.