A napovídá tomu také jejich umístění. V posledních třech kolech získali Západočeši plný počet bodů, naposledy doma porazili obhájce mistrovského titulu z Jičína 23:19 a po sedmi odehraných zápasech se vyhoupli na třetí příčku v tabulce.

„Na začátku sezony jsme nebyli v optimální formě, ale teď už je to mnohem veselejší. Psychicky nám hodně pomohl zápas v Zubří, kde jsme v prvním poločase prohrávali už 3:11, a nakonec jsme zvítězili o deset branek 31:21. Následující domácí zápas s Jičínem byl z naší strany celkem povedený," říká brankář plzeňského týmu Radek Motlík.

Po čtyřech kolech měli přitom házenkáři Talentu na svém kontě pouhé tři body a nevypadalo to s nimi dobře.

„Už předtím jsme nedostávali moc branek, ale potom jsme defenzivu ještě zlepšili. Kluci teď brání fantasticky a jak v Zubří, tak doma s Jičínem jsme dávali hodně gólů z rychlého útoku. V tom vidím hlavní příčiny těch dobrých výsledků," potvrzuje Motlík fakt, že Plzeň je se 154 inkasovanými góly nejlépe bránícím týmem v soutěži.

V tabulce Talent dýchá na záda vedoucí dvojici Lovosice – Hranice, na kterou ztrácí svěřenci trenéra Martina Šetlíka tři body.

„Bude to ještě hodně zajímavé. Letošní sezona je hodně vyrovnaná, každý může porazit každého a každý bod bude rozhodovat o konečném pořadí. Nejlepším důkazem je nedělní zápas v Zlíně, kde Dukla prohrála poměrně vysoko 22:27, ale už předtím se zrodilo hodně překvapivých výsledků," všiml si zkušený brankář Radek Motlík.

Západočeši mají nyní na svém kontě sérii čtyř vyhraných zápasů v řadě. K extraligovým úspěchům totiž přidali vítězství v Českém poháru, v němž na začátku října porazili Libčici nad Vltavou 32:22.

Los osmifinále poháru přiřadil plzeňským házenkářům extraligový Přerov. „Také v této soutěži se chceme dostat co nejdále. Soupeř je to určitě hratelný, v této sezoně jsme už u nich vyhráli 30:22. Ale moc mi nejde do hlavy to, že se musíme handrkovat přes celou republiku na Moravu. Šlo by to přeci udělat i jinak, osmifinále hraje například také Třeboň nebo pražská Dukla," kroutí hlavou Radek Motlík.

Osmifinále poháru má oficiální termín ve středu 23. října, ale ten se Plzně netýká. Na tento den už má totiž naplánovanou domácí předehrávku 9. kola proti Karviné.

Nejbližším soupeřem Talentu ovšem bude pražská Dukla. Očekávaný extraligový duel dvou tradičních soků odstartuje v hale na Ruzyni v sobotu v 16.30 hodin.

„Určitě to bude vyhecované jako každý zápas s nimi a máme se na co těšit. Výsledek se neodvažuji tipnout, ale pokud budeme předvádět to, co v posledních zápasech, tak je určitě v našich silách Duklu porazit," věří Motlík.

Výsledky 7. kola extraligy házenkářů: Talent M.A.T. Plzeň – Jičín 23:19, Lovosice – Zubří 36:31, KP Brno – Karviná 29:26, Hranice – Přerov 24:21, Zlín – Dukla Praha 27:22, Frýdek-Místek – Kopřivnice 24:18.