Kdo by se proti Talentu Plzeň nechtěl vytáhnout? Tahle řečnická otázka určitě napadá řadu extraligových celků v házené. Trojnásobný mistr z posledních tří let to má rok od roku těžší právě kvůli silné motivaci protivníků. Naposledy to plzeňští házenkáři poznali v neděli v úvodním kole sezony proti Kopřivnici, kterou udolali 25:22 díky třem brankám v závěru. „Soupeř neměl co ztratit. Mrzel mě spíš náš výkon a samozřejmě hlavně můj. Musíme zapracovat na zlepšení," řekl Milan Škvařil.

Proč jste dovolili takové drama se soupeřem, který hrál minulou sezonu play–out?
Do zápasu jsme nastoupili koncentrovaní, ale bohužel zápasy s Kopřivnicí spadnou do jejich stylu a my se tomu bohužel přizpůsobíme. Teď se k tomu přidalo to, že se nám bohužel nedařilo a Kopřivnice hrála dobře. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a že máme dva body.

Dá se říct, že máte z Kopřivnice komplex?
To ne. První zápasy v sezoně jsou vždycky takové nevyzpytatelné. Vloni jsme remizovali s Frýdkem-Místkem. Věřím, že se zvedneme a bude to lepší. Teď je to jenom o hlavě.

Čtyři minuty před koncem byl stav nerozhodný, věřil jste, že Kopřivnici zlomíte?
I když se nám nedařilo, tak jsem věřil a doufal, že ten zápas vyhrajeme, protože síla našeho mančaftu je obrovská. Nepřipouštěl jsem si, že bychom prohráli nebo remizovali.

Byl ten zápas fyzicky hodně náročný?
Fyzicky ani tak ne, protože jsme dost střídali a zátěž byla rozložena na více hráčů. Spíš to bylo nepříjemné pro psychiku.

Střelecky jste se prosadil pouze jednou, v přípravě jste přitom sázel i sedm branek. Všímali si vás více hráči Kopřivnice?
Dukla Praha ve finále minulé sezony na mě vytáhla osobní obranu a ostatní týmy se toho chytly, protože viděly, že jsem pak moc gólů nedal. Zkouší to takhle hrát, čímž mě trošku odříznou od mé hry. Je to nepříjemné, ale věřím, že na to něco vymyslíme a bude to dobré.

První soutěžní utkání jste si na postu spojky vyzkoušel spolupráci s posilou Mihajlo Mitićem. Klapalo to?
Je mladý a v některých situacích je ještě zbrklý. Jsme spolu týden, takže ještě nevíme, co máme od sebe navzájem čekat. Nebylo to optimální, ale katastrofa to taky nebyla. Mihajlo je posila a brzy se zapracuje.