Rokycanský útočník Jiří Šíša rozhodl střelou z voleje k tyči druhým gólem fotbalové divizní derby v Doubravce a jeho mužstvo bralo body za výhru 2:1.

„Zranil se Pavel Aubrecht a místo něj šel na hřiště Jirka Šíša. Před rozhodujícím okamžikem byl dvakrát sám před brankářem, dvakrát mohl rozhodnout a nakonec skóroval z té nejmenší a nejtěžší šance. Je to paradox," smál se po utkání rokycanský trenér Pavel Aubrecht starší.

Rokycany mohly podle jeho slov jít do vedení už v první půli. „Ta byla sice vyrovnaná, ale my dvě šance propásli. Pavel Aubrecht s Kocourem šli sami dva na Davida Nováka, ale nevyřešili to dobře a dobrou možnost jsme měli ještě před přestávkou, kdy Kubík nevyzrál na brankáře," mrzelo kouče Rokycan.

Po změně stran se hrálo většinou v režii hostů. Po chybě v domácí defenzívě otevřel skóre Lukáš Aubrecht, za chvíli Jarina vyrovnal a potom se až do vítězného gólu odehrával festival zmařených rokycanských šancí.

„Hrál se otevřený fotbal, vyhrát chtěli i domácí, proto jsme si vytvořili tolik šancí. Mohli jsme rozhodnout daleko dřív, ale v koncovce jsme se prosadili až v závěru. Po prohře na půdě Malše Roudné jsou to pro nás cenné tři body z venku. Za výkon ve druhé půli jsme si vyhrát zasloužili," tvrdil Aubrecht st.

Rokycany ještě hostí Aritmu, potom v dohrávce Tachov a nakonec jedou na horkou půdu do Štěchovic.

Doubravka prohrála doma, což je pro její situaci v tabulce hodně nepříjemné. „Věděli jsme, že hosté budou hrát zezadu a chodit do brejků. V první půli to byla zcela vyrovnaná partie. Po obrátce po nešťastném inkasovaném gólu po chybě jsme dokázali vyrovnat, ale potom přišel klíčový moment celého utkání. Zranil se nám stoper David Novák, museli jsme střídat a v obraně vznikaly veliké díry.Nakonec jsme i inkasovali gól, ale myslím si, že by utkání více slušela remíza," hodnotil prohrané derby doubravecký kouč Roman Vyleta.

Plzeňský tým dále cestuje do Strašecí a v posledním podzimním kole hostí v dalším pikantním derby Chrást.

Tachov se po poslední výhře 4:1 s Českým Krumlovem sám v domácím střetnutí s Novým Strašecím pasoval do role favorita, ale nakonec utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Hosté se soustředili na bránění a domácí svatyni ohrožovali jen z ojedinělých brejků. Po jednom z nich se ujali vedení. Tachovští zahazovali jednu šanci za druhou a tento zmar pokračoval i ve druhé půli. Dohromady šest vyložených šancí domácí borci zazdili. Až patnáct minut před koncem znamenala hlavička Jana Viterny vyrovnání.

Tachov hraje v sobotu v Chrástu, potom ve středu v Rokycanech a nakonec přivítá Přední Kopaninu.

„Byl to jenom takový průměrný fotbal se spoustou nepřesností v kombinaci. Územní převahu jsme si sice dokázali vytvořit, dostávali jsme se i do šancí, ale koncovka byla velmi špatná. V první půli Hudec zblízka nedal, Viterna střílel vedle z malého vápna, Dvořák hlavou minul, po přestávce další šanci propásl Mančal a Hudcovu střelu gólman vychytal. Ještě štěstí, že jsme alespoň vyrovnali," povzdechl si tachovský sekretář Rostislav Vachálek.

Nováček v Chrástu se veze na vítězné vlně. Po výhře 3:0 v Milevsku zvládl další duel na jihu Čech a přivezl cenné tři body za vítězství 2:0 na půdě Malše Roudné.

Záložník Šimr trefil ukázkově šibenicí, domácí skóre sice srovnali, ale ještě do poločasu Petr Smíšek rozhodl o zasloužené výhře Chrástu 2:1.

„Fotbal to nebyl pro diváky příliš atraktivní. Bylo to spíše o bojovnosti a my byli šťastnějším celkem, protože se nám podařilo vstřelit dva góly. Ještě jsme po přestávce mohli přidat Kovaříkem třetí gól, ale brankář ho vychytal. Byl to boj," viděl utkání chrástecký trenér Zdeněk Michálek.

Zároveň vyslovil spokojenost s celkovým bodovým ziskem svého celku. „Jsem rád, že máme na kontě dvacet bodů, ale závěr bude pro nás těžký. Čekají nás ještě tři utkání včetně dohrávky s Táborskem. Předtím doma Tachov a venku Doubravka. Závěr nevidím příliš optimisticky. Máme problémy s tréninkem, protože na hřišti není osvětlení a prakticky jenom běháme. Také naše výkony už nejsou tak vyhrané, spíše to hrajeme silou," všiml si Michálek.

To prezident klubu Luděk Vokoun je naladěn optimisticky. „Teď to byla naprosto zasloužená výhra, což uznali i domácí, které jsme prakticky nepustili do šance. Máme kvalitní celek, hrající dobrý fotbal a na podzim ještě nějaké body uděláme."