Talent sice s Anaitasunou Pamplona prohrál, ale porážka 23:30 byla milosrdnější než ve Španělsku – 26:40. „Vydrželi jsme hrát celý zápas. Takže dojmy jsou o něco lepší,“ říkal pivot Talentu Jakub Šindelář po odvetném mači.

Osm minut před koncem jste prohrávali o dva góly. Věřili jste, že zápas otočíte?
Usilovali jsme o co nejlepší výsledek. Byla pořád naděje, nicméně Anaitasuna je hodně silný mančaft. Vedení si dokázala pohlídat a v závěru náskok navýšit.

Co se vám dařilo lépe ve srovnání s prvním zápasem?
Asi hra obrany, protože jsme si dokázali pohlídat křižný pohyb soupeře. Což nám pomohlo, protože jsme z toho dali rychlé góly.

V Poháru EHF končíte vždy v prvním či druhém kole. Co schází k tomu dostat se dál?
Těžko říct. Ve druhém kole jsou už silné a zkušené mančafty. Asi by to chtělo přijatelnější los. Myslím si ale, že druhé kolo je pro týmy z české extraligy zatím maximum.

Co pro vás zápasy s takovým soupeřem znamenají?
Další zkušenosti, které by nás měly posunout dál. Každý takový zápas je dobrý, protože si vyzkoušíme hru proti silovým a technickým házenkářům, kteří jsou úplně jinde, než je naše extraliga.

Dá se rychlé tempo hry v evropském poháru přenést do extraligy, nebo je k tomu zapotřebí vždy i soupeř?
Zní to špatně, ale je potřeba i ten soupeř, protože zatím mi to připadá, že se v hlavách přizpůsobujeme hře protivníka. Snažíme se pracovat na tom, aby to tak nebylo.