„Tento turnaj dává prostor především hráčům extraligy, aby zde nabrali zkušenosti a potvrdili dobré výkony, které podávají v nejvyšší soutěži, a které by je posunuly i do užšího výběru na špičkové akce,“ potvrdil trenér české reprezentace Pavel Pauza.

Házenkáři tedy mají na Slovensku o motivaci postaráno, neboť jim půjde o možnost účasti na lednovém mistrovství Evropy v Norsku. Český výběr se ve Vánočním turnaji utká zítra se Slovenskem, v pátek s Polskem a o den později s loňským vítězem z Maďarska.

Velkou šanci zahrát si na evropském šampionátu má také Šetlík. „Turnaj na Slovensku pro mě bude především testem, kde si chci sám na sobě ověřit, jestli jsem schopen zvládnout tři zápasy v průběhu tří dnů. Je to něco úplně jiného než v extralize, tam mám většinou dost času na regeneraci,“ uvedl Šetlík.

Nominace ČR na Vánoční turnaj

Brankáři: Petržala (Dukla Praha), Krupa (Zubří ). Levá křídla: Heinz (Karviná), Motl (Lovosice). Pravá křídla: Rams (Dukla), Číp (Zubří). Spojky: Plšek, Šulc (Karviná), Buchta (Istres, FRA), Tůma, Stehlík (Dukla Praha), Hrstka (Zubří), Kulišťák (Zubří). Pivoti: Říha (Zubří), Prachař (La Coruňa, ESP), Šetlík (Plzeň).